Prometna regulacija povodom utakmice Hrvatska – Grčka

Prometna regulacija povodom utakmice Hrvatska – Grčka

U četvrtak, s početkom u 20.45 sati, na stadionu Maksimir, održat će se međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Grčke.

S obzirom na očekivani broj posjetitelja i navijača (prema prosudbi organizatora više od 20 tisuća) te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem ranijih iskustava i trenutne sigurnosne procjene, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju.

Ulazi za gledatelje se otvaraju u 18.45 sati te je uputno što ranije doći na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.

Na južnom parkirališnom prostoru Maksimirske ceste od Kipa sportaša, prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske ceste do zapadnog parkirališnog prostora stadiona stadiona Maksimir, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir, na dan odigravanja utakmice od ponoći do 24 sata temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje,osim za vozila akreditiranih od organizatora.

Temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije, moguće su zabrane prometovanjaMaksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve između 16 i 24 sati.

Apeliramo na građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića ne nose u staklenim bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadionse neće moći unositi  kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi kruti predmeti te torbe i ruksaci.

Upozoravamo sve posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu namijenjeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa ili potrebe za uklanjanjem istih o trošku vlasnika.

S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.

Policijski službenici će s snimati i fotografirati na prostoru sportskog objekta i njegove uže zone te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači te će poduzeti pojačane mjere osiguranje u zonama stadiona Maksimir i šireg gradskog područja.

Nadzirat će se, upravljati, a sukladno potrebi i preusmjeravati promet na prilaznim pravcima stadiona Maksimir. Policijski službenici poduzimat će potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ulaznice stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.

Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari) kako u dijelu upravljanja prometom,tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u povoljnom sigurnosnom ozračju i bez izgreda.

Molimo građane i posjetitelje utakmice da se pridržavaju  uputa  redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora te pozivamo sve posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni