Promatranje ptica u prostoru Velesajma

Promatranje ptica u prostoru Velesajma

Na 42. izdanju Međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber koji se do 17. studenoga održava na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se više od 380 izlagača, a među njima i udruga Biom.

Iz Udruge pozivaju sve da ih posjete u paviljonu 6, štand 21 F tijekom čitavog trajanja Interlibera. Osim priručnika Ptice Hrvatske i Europe – najpotpunijeg i ilustracijama najbogatijeg priručnika o pticama, prodajni asortiman će uključivati i drvene, ručno rađene kućice i hranilice za ptice te još poneko iznenađenje. Biom će na štandu predstavljati volonteri i zaposlenici udruge koji će vas informirati o našem radu i uputiti na koji se način i drugi zainteresirani mogu uključiti u zaštitu prirode kroz članstvo i volontiranje.

Osim događanja na štandu, Biomovi edukatori održati i radionice naziva „Raširimo krila“ namijenjene starijim osnovnoškolcima na Galeriji paviljona 5 u subotu, 16. 11. od 13 do 14 sati. Broj mjesta za sudjelovanje na radionicama je ograničen pa je rezervacija mjesta obavezna na amra.maric@biom.hr.

Promatranje ptica – hobi koji otvara srce

Čujete li ptičji pjev i znate li kad ga čujete o kojoj se ptici radi? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više entuzijasta. U sklopu Sajma u subotu, 16. 11., s početkom u 10.30 sati u dvorišnom prostoru Velesajma bit će organizirano promatranje ptica za građanstvo koje će voditi ornitolog Vedran Lucić. Osigurani su dalekozori i nekoliko priručnika za sudionike. Okupljanje je na štandu Bioma (paviljon 6, štand 21f) od 10.15 – 10.30 sati. Očekivano vrijeme trajanja promatranja ptica je 90 min, a građani se mogu pridružiti i napustiti promatranje u bilo kojem trenutku. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni