Promatranje ptica u parku Ribnjak

Promatranje ptica u parku Ribnjak

(Foto: Ilustracija)

Je li letenje najisplativiji način prijevoza u gradu? Koja je cijena ptičjih stanova? Gdje je najbolja gastro ponuda kukaca i sjemenki? Kakva je dostupnost sadržaja pernatim stanovnicima grada?

Udruga Biom poziva sve zainteresirane na promatranje ptica u parku Ribnjak, u subotu 13. travnja u 9 sati. Saznajte sve o životu vaših raspjevanih sugrađana. Vrijeme je traženja najboljih duplji, gradnje mekanih gnijezda i proglašavanja teritorija dernjavom s grane.

Gradski parkovi, male šumske oaze, poprišta su uzbudljivih prizora iz ptičje svakodnevice. Kako su se ptice pritom prilagodile ubrzanom gradskom načinu života, istražite u šetnji s ornitolozima udruge. Oni će posjetiteljima pokazati koje ptice žive u gradu i gdje, kako ih prepoznati te zašto su nam bitne.

Mjesto polaska u 9 sati je na južnom ulazu s Langovog trga. Tura po Ribnjaku trajat će najmanje sat vremena.

Građani se mogu pridružiti ili napustiti turu kad žele.

Poželjno je ponijeti vlastiti dalekozor, a za one koji ga nemaju Biom će osigurati nekoliko optičkih naprava, kao i priručnike za prepoznavanje ptica.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga je prije dolaska dobro provjeriti na mrežnoj ili Facebook stranici Udruge BIOM hoće li promatranje biti održano. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni