Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Promatranje ptica u Botaničkom vrtu

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine za vikend 5. i 6. listopada. Cilj održavanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima u Sredozemlju i Africi. U dosadašnjih 25 godina održavanja EuroBirdwatcha, u Europi je organizirano preko 40.000 događanja na kojima je sudjelovalo je više od 1,18 milijuna ljudi.

Organizirane akcije promatranja ptica ove godine održat će se u Zagrebu, Sinju, na Učki, u Križevcima te okolici Varaždina.

Udruga Biom organizira promatranje ptica za građane u Botaničkom vrt, u nedjelju, 06.10.2019. godine. Okupljanje je predviđeno do 9:30 na glavnom ulazu u vrt.

Predviđena je šetnja oko dva sata, a posjetitelji se mogu priključiti lili napustiti grupu u bilo kojem trenutku. Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Bit će osigurano nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora, ali tko ima svoj dalekozor neka ga slobodno ponese.

Dolazak je poželjno potvrditi na: https://www.facebook.com/events/2135383786755988/ (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni