Promatranje ptica na Savici

Promatranje ptica na Savici

Volite provoditi vrijeme u prirodi? Željeli biste naučiti više o pticama? Često ih vidite, ponekad samo čujete, no niste sigurni tko su ti susjedi u vašem kvartu. Dođite istražiti ovu prirodnu oazu usred Zagreba i njen skriveni ptičji svijet.

Udruga Biom organizira u subotu, 26. 1. 2019. u 9:00 promatranje ptica na Savici. Sada je pravi trenutak da se ptice pjevice lakše opaze dok su stabla u potpunosti bez lišća. Okupljanje je u Miševačkoj ulici kod zgrade HEP toplinarstva.

Savica je malo močvarno područje unutar Zagreba, a predstavlja stari rukavac rijeke Save te kompleks kanala. Izuzetno je značajna jer predstavlja zadnje močvarno područje unutar grada u kao takva predstavlja važno utočište mnogim biljnim i životinjskim vrstama, a izuzetno je važna za ptice na selidbi koje se tu odmaraju i prikupljaju snagu za nastavak puta. Do danas je na Savici zabilježeno više od 160 vrsta ptica.

Iz udruge Biom pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u subotnjoj prijepodnevnoj šetnji Savicom. Slušajući upute njihovih članova, ornitologa, posjetitelji će naučiti identificirati ptice koje su prisutne u njihovom okruženju. Za promatranje nije potrebna skupa oprema, niti stručno znanje. Najvažniji „alati“ su otvorene oči i uši! Sve drugo je proizvoljno. (zg-m)