Promatranje ptica na Savici uz članove udruge Biom

Promatranje ptica na Savici uz članove udruge Biom

Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom?

Udruga Biom organizira u subotu, 14.3. promatranje ptica na Savici. Okupljanje je u Miševačkoj ulici kod HEP toplinarstva u 9 sati, a predviđeno trajanje je 2-3 sata. Skupinu je moguće napustiti bilo kada, kao i naknadno joj se pridružiti.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, što se može provjeriti na. https://www.biom.hr/. Za više informacija možete se obratiti na info@biom.hr.

Na prošlom promatranju na Savici zabilježeno je čak 27 ptičjih vrsta, poručuju iz udruge Biom.

Savica je malo močvarno područje unutar Zagreba, a predstavlja stari rukavac rijeke Save te kompleks kanala. Predstavlja važno utočište mnogim biljnim i životinjskim vrstama, a izuzetno je važna za ptice na selidbi koje se tu odmaraju i prikupljaju snagu za nastavak puta. Do danas je na Savici zabilježeno više od 160 vrsta ptica! Promatranje se organizira u sklopu projekta Gradski prozori u prirodu. Besplatnim javnim organiziranim promatranjima ptica nastojimo upoznati javnost s velikom bioraznolikošću urbanog područja Zagreba i koliko je ona važna za kvalitetan život gradskog stanovništva. (ZG-m)