Promatranje ptica na Bundeku

Promatranje ptica na Bundeku

Udruga Biom – jedna od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj u subotu na Bundeku organizira promatranje ptica te poziva zainteresirane građane da se pridruže. Okupljanje je zakazano kod pontonske pozornice u 9:30. Predviđena je šetnja u trajanju od oko dva sata, no posjetitelji se mogu priključiti i isključiti u bilo kojem trenutku.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u udruzi Biom.

Posjetiteljima će biti osigurano nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora. No oni koji imaju svoj dalekozor, pozvani su da ga ponesu sa sobom.

Okupljanje može biti otkazano u slučaju lošeg vremena, pa iz udruge Biom upućuju zainteresirane da provjere mrežnu stanicu www.biom.hr ili na Facebooku ( https://web.facebook.com/events/377857972753620/ )neposredno prije dolaska kako bi bili sigurni da će se promatranje održati.

Udruga Biom je dobrovoljna, nevladina organizacija osnovana 2006. godine i predstavnik je Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Između ostalog, organiziraju promatranja ptica i prirode za građane, predavanja vezana uz prirodu, tečajeve, izlete i edukativne kampove, volonterske aktivnosti s ciljem zaštite vrsta i njihovih staništa i uključivanje građana u prikupljanje stručnih podataka o prirodi (građanska znanost). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni