Promašena usporedba!

Promašena usporedba!

(Isječak iz videa u kojem dvojac vježba u crkvi / Izvor: https://kutinanews.wordpress.com)

Neovlaštenim snimanjem u crkvi vježbač je narušio svoj osobni integritet. Neka bude to poruka i svima nama koji prizemne izjave, fotografije ili videouratke pratimo ili čak i dijelimo. Tako ovim egzibicionistima samo dajemo motiv da nastavljaju zagađivati medijski prostor

Žarko Delač

Žarko Delač

Pojava bolesti pod nazivom COVID-19 zahvalna je tema posljednjih mjeseci za sučeljavanje mišljenja, argumenata i stavova brojnih analitičara, znanstvenika ali naravno i svekolike javnosti. Sve je to uobičajeno i poznatom, no kada se s riječi prijeđe na djela i tako se nastoji svoje vizije prenijeti široj javnosti postavlja se pitanje gdje su granice demokracije. Unatoč tome što riječi često znaju boljeti više od fizičkih udaraca, ipak to uvijek nije slučaj.

Jedan takav primjer snimka je jednog medijski stvorenog poznatog fitness trenera nezadovoljnog zatvaranjem teretana i fitness centara. I ni manje ni više odlučio je snimiti svoju tjelesnu ekshibiciju u crkvenim prostorima kako bi pri tome ukazao da one nisu u ovo vrijeme pandemije zatvorene.

Zanemario je pri tome kako mu snimanje nije nitko odobrio, kako ulazi u tuđi posjed, ali ponajviše da je totalno promašio s porukom. Svjestan toga ubrzo nakon objave na društvenim mrežama snimku je i uklonio. Ali ne može ukloniti gorak okus koji je ostavio među, za njegovu informaciju, većinskim brojem sugrađana koji su vjernici i koji ovih dana u miru i tišini počinju s obilježavanjem Došašća.

Crkveni tjelovježbač

Naime, svi koji svoju vjeru prakticiraju, a to očigledno glumačkim talentom uskraćen fitness guru ne čini, mogu posvjedočiti kako se epidemiološke mjere u crkvama mjesecima poštuju. Uz davanje hostije u ruke, izostavljanje rukovanja prilikom davanja mira, vjernici u većini slučajeva dezinficiraju ruke na ulazu u crkve, a maske i to po pravilima svi upotrebljavaju. Uz to, nisam primijetio da se itko preznojava tijekom svete mise i ubrzano mu kuca srce ili ispuhuje zrak što predstavlja znatnu opasnost za aerosolno širenje virusa. Možda se, ne znajući za ovakvu situaciju, ovaj crkveni tjelovježbač boji za zdravlje vjernika. No kako bi se oslobodio straha i uvjerio u istinitost ovih navoda možda ja upravo ovo vrijeme iščekivanja najvećeg crkvenog blagdana pravo vrijeme da posjeti crkvu kao vjernik i dobronamjernik.

Neslaganje s odlukama stožera civilne zaštite u svakom slučaju može i nadalje iznositi te se boriti za svoje mišljenje. Ipak, u svemu u životu pa i u gerilskoj političkoj borbi postoje granice morala i ukusa. Neovlaštenim snimanjem u crkvi potpuno je narušio svoj osobni i ljudski integritet i sigurno zbog toga već ima, ali i imat će raznoraznih problema.

U nadi kako će se s njima znati nositi i u konačnici shvatiti u čemu je pogriješio neka bude primjer i drugim sličnim performerima i stupidnim ljubiteljima pozornosti. Ali isto tako neka bude to poruka i svima nama koji vulgarne, prizemne i pozitivnim ljudskim vrijednostima nespojive izjave, fotografije ili videouratke pratimo, čitamo ili čak i dijelimo. Tako ove egzibicioniste i rubne dionike u društvu samo hranimo i dajemo im motiv da nastavljaju zagađivati medijski prostor svojim djelovanjem.

Komentari su zatvoreni