Proljetni školski praznici u Centru za kulturu Novi Zagreb

Proljetni školski praznici u Centru za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2) tijekom proljetnih školskih praznika, od 18. do 27. travnja organizira besplatne igraonice i radionice za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Radionice se održavaju u terminima između 10 i 14 sati.

RADIONICE

ETNO – GLAZBENA RADIONICA (23. -27. 4. 2019. od 11- 12.30 sati)

Radionica narodnih pjesama Hrvatske, nekih zaboravljenih, nekih njegovanih.

Odabrane pjesme se tumače, ispisuju se riječi, traže nepoznate i povezuje ih se sa lokalnim običajima podneblja s kojeg pjesma potječe. Dodatne informacije, kako izgleda narodno ruho tog područja, kakvi su usklici radovanja prisutni, kako plešu na svečanostima itd..

Pjeva se po sluhu. Jedan je termin osmišljen kao izrada malenih instrumenata koje djeca mogu ponijeti kući, perkusivnih, trzalačkih i puhačkih.

KREATIVNA RADIONICA UKRASA ZA USKRS (18. 4. od 10 – 14 sati)– pisanice, grančice, gnijezda, piceki i zečići od prirodnih i recikliranih materijala uz moderne hobby art tehnike.

KOMPJUTORSKA RADIONICA ( 27.04. od 12 -14 sati)

Kako /ne/ koristiti društvene mreže, usvajanje pravila ponašanja na internetu i društvenim mrežama.

IGRAONICE (od 10 do 14 sati)

PLAYSTATION IGRAONICA – nogometni turniri, igranje u dvoje- troje – četvero, učenje tolerancije i timskog igranja kao i discipliniranosti (Just Dance, Minecraft, Fifa 19….

IGRONICA DRUŠTVENIH IGARA – Pogodi tko, Igra života, Pictionary,Trivial Pursuit, Scrabble….. društvene igre koje promičemo su igre koje u sebi uvijek sadrže misaoni i edukativni karakter, te snažno potiču razvoj strateških, taktičkih, intelektualnih i kreativnih vještina.

REKREATIVNI PROGRAM – ping-pong, badminton, hula hop i skakanje preko vijače. (ZG-m)