“Proljetni sjamovi doprinose imidžu Zagreba kao poslovnog središta”

“Proljetni sjamovi doprinose imidžu Zagreba kao poslovnog središta”

Proljetne sajmove Zagrebačkog velesajma – Emat, Interklima, Graditeljstvo te Interprotex, koji se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održavaju od 4. do 7. travnja otvorio je danas gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

»Ovakvi sajmovi doprinose imidžu Grada kao poslovnog središta ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe«, rekao je gradonačelnik Bandić te podsjetio izlagače iz građevinskog sektora na veliki projekt koji im donosi nove poslove, novog zagrebačkog građevinskog New deala:

»Pokrenuli smo projekt kojim želimo očuvati i obnoviti što više pročelja zagrebačkih zgrada za koji imamo već oko 5.000 prijava, a to ovogodišnjim izlagačima daje dodatnu mogućnost da se aktiviraju za nove poslove. Pet tisuća objekata, šezdeset tisuća stanova, 250 tisuća ljudi koji žive u tim stanovima, tri milijarde kuna investicije, 6-8 godina. To nije projekt za mandat, nego za generacije«.

Dodao kako su sajmovi odlična prilika našim poduzetnicima i gospodarstvenicima da se susretnu s domaćim i inozemnim tržištem, a posjetiteljima sajma da se upoznaju s kretanjima i novitetima vezanim uz komunalnu opremu i zaštitu osoba, imovine i podataka, ali da im se i predstave inovativna rješenja za razvoj gradova.

Pod sloganom Obnovimo hrvatsko gospodarstvo redizajnirana su sadržajno i komunikacijski četiri tematski povezana međunarodna sajamska projekta na kojima će se prezentirati 146 izlagača iz 22 zemlje na 9500 m²:

• EMAT, 9. sajam zaštite okoliša i komunalne opreme

• INTERKLIMA, 24. sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije

• GRADITELJSTVO, 40. sajam građenja i opremanja

• INTERPROTEX, 12. sajam zaštite osoba i imovine

»Ove sajmove karakterizira tzv. business to business orijentacija, odnosno snažna interakcija izlagača i institucija, stvaratelja pravila igre u tangiranim sektorima. Stoga će se u sklopu ovih sajmova odvijati od danas petka čak 23 stručna događanja. Posebnost sajmova, osim premijernih predstavljanja noviteta izlagača, ogleda se i po organiziranoj, međunarodnoj poslovnoj posjeti, predvođenoj našim dragim gostima iz Austrije. Vjerujem da ćete se složiti da svime navedenim Proljetni sajmovi, simbolički i stvarno stvaraju novu pokretačku snagu zagrebačkog gospodarstva, doprinoseći izravno i neizravno obnavljanju hrvatskog gospodarstva u sektorima zaštite okoliša, komunalne opreme, zelenog građenja, energetike, grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda te zaštite osoba, imovine i podataka«, rekla je na otvorenju dr. sc. Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.

Petra Škevin, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju zahvalila je organizatoru Zagrebačkom velesajmu koji već dvije godine za redom otvara temu zelene gradnje, a odmah nakon otvorenja najavila održavanje panel rasprave na temu Hrvatsko graditeljstvo do 2030.

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević čestitao je svima na odličnoj organizaciji i izrazio uvjerenje da će ove teme, naročito zelena gradnja i graditeljstvo, polučiti mnogo uspjeha i pobuditi svijest građana o potrebi zelene gradnje te uspostavi dobrih poslovnih kontakata. »Međunarodni karakter daje još jedan veći značaj ovome Sajmu«, naglasio je. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni