Proljetni sajmovi otvoreni do subote

Proljetni sajmovi otvoreni do subote

Ulaz na proljetne sajmove je besplatan, a radno Zagrebačkog velesajma je od 10 do 18 sati

Izlagačku manifestaciju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma danas je u paviljonu 11a otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Riječ je o sajmovima Graditeljstvo, Interklima, Emat i Interprotex koji se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zaštite okoliša i energetike održavaju do 27. travnja.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako su četiri sajamska dana odlična prilika da se gospodarstvenici, poduzetnici, ali i posjetitelji upoznaju s novim tehnologijama u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti.

Na Proljetnim sajmovima ZV-a predstavlja se 142 izlagača iz 21 zemlje na 12.000 četvornih metara i to u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

Na 25. međunarodnom sajmu klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije – INTERKLIMA predstavit će se planovi za uštedu energiju, smanjenje računa, očuvanje zdravlja, smanjenje štetnih emisija i zaštita okoliša, a na 41. međunarodnom sajamu građenja i opremanja – GRADITELJSTVO brojna tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost stambenih prostora u svima fazama vijeka trajanja.

INTERPROTEX – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine okuplja brojne stručnjake iz spomenutog područja dok će se 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme – EMAT baviti temama zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

»Sretan sam što zajedničkim snagama podržavamo i potičemo održivi razvoj, a velika mi je čast što mogu konstatirati da Grad nastavlja s bezrezervnom podrškom EU direktivama, slijedeći sve obaveze koje iz njih proizlaze«, istaknuo je gradonačelnik Bandić te za slijedeći mjesec najavio je Akcijski plan energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP).

Tim bi se planom obaveze iz Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju u potpunosti sprovele s ciljem smanjenja štetnih emisija za 40 % do 2030. godine.

Direktorica Zagrebačkog velesajama, koji ovu godinu obilježava 110. godišnjicu rada i djelovanja, dr. sc. Dina Tomšić ukazala je i na edukativnu platformu ovih sajmova.

»Ovo je idealna prilika za stvaranje novih saznanja u svim segmentima naših života. Tako nam je Hrvatska komora arhitekata priredila stručni seminar, a Hrvatska gorska služba spašavanja niz pokaznih vježbi i demonstracija aktivnosti«, kazala je.

Ulaz na proljetne sajmove je besplatan, a radno Zagrebačkog velesajma je od 10 do 18 sati. (ZG-m)