Proljetna škola poduzetnosti za mlade

Proljetna škola poduzetnosti za mlade

U sklopu četverodnevne edukacije, mladi/e će učiti o javnom nastupu, pisanju životopisa te razvoju ideje u projekt koji će ih potaknuti na samozapošljavanje, a dosad je Školu završilo 40 mladih nezaposlenih ljudi od kojih se većina zaposlila ili pokrenula vlastiti posao

Forum za slobodu odgoja već treću godinu zaredom, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi projekt Proljetna škola poduzetnosti – program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje kojemu je cilj osnažiti mlade iz tri županije u području poduzetnosti, pokretanja vlastitog posla i razvoja novih vještina i kompetencija. Ovogodišnja Škola provodi se uz partnerstvo Info zone iz Splita.
Projekt namijenjen nezaposlenima sa srednjom stručnom spremom ili fakultetom, u dobi od 18 do 30 godina, sastoji od četverodnevnog treninga za osobe s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. Trening će se održati od 11. do 16. ožujka 2015. godine na području tih triju županija, a o točnoj lokaciji bit će naknadno odlučeno. Neke od tema koje će se obrađivati uključuju područje (samo)zapošljavanja, poduzetnosti, javnog nastupa, pisanja životopisa i motivacijskog pisma te razvoja ideje u projekt. Po završetku treninga, sudionici/ce će, uz podršku trenera, suradnika i volontera Foruma za slobodu odgoja, trebati održati radionicu ili prezentaciju s mladima na neku od tema koja je bila obrađena na treningu. Osim toga, mladima će biti i omogućena jedinstvena prilika da zajedno sa stručnjacima Foruma razviju projekt koji bi željeli prijaviti na razne fondove i izvore financiranja.
Sudionicima programa u potpunosti će biti pokriveni troškovi smještaja, hrane i prijevoza. Sudionici će se birati prema iskazanoj motivaciji i spremnosti da se posvete svim navedenim aktivnostima.
Rok za prijavu je do 2. ožujka 2015. godine u 23.59 sati. Životopis i motivacijsko pismo se šalju elektroničkom poštom na dmoric@fso.hr.

Više informacija o Proljetnoj školi poduzetnosti možete pronaći na mrežnim stranicama FSO-a. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni