Projekti koji su zainteresirali Francuze: Razvoj zračne luke Zagreb i modernizacija gradske rasvjete

Projekti koji su zainteresirali Francuze: Razvoj zračne luke Zagreb i modernizacija gradske rasvjete

Mnogi sudionici, koji već posluju u Zagrebu, pohvalili su investicijsku klimu Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas u Parizu predstavio zagrebačke projekte francuskim poduzetnicima. Na prezentaciji u Pavillonu Kléber bili su predstavnici francuskog ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, ministarstva ekologije, održivog razvoja i energetike, ministarstva ekonomije, industrije i digitalnog sektora, a iz privatnog sektora najveće francuske tvrtke kao što su EDF, Suez, Vinci, Itron.

Izaslanstvo Zagreba predvođeno gradonačelnikom Bandićem u Pariz je stiglo na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 800 tisuća poduzeća u svijetu.

U diskusiji nakon same prezentacije investicijskih potencijala Grada Zagreba najveći interes je vladao za sljedećim projektima: razvoj zračne luke, kongresnog centra, brze šinske linije do zračne luke, modernizacije sustava javne rasvjete te je poseban naglasak bio na mogućnosti financiranja zajedničkih projekata iz EU fondova.

Mnogi sudionici, koji već posluju u Zagrebu, pohvalili su investicijsku klimu Grada.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je na prezentaciji dobar geografski položaj Zagreba na nekoliko europskih koridora, odličnu cestovnu infrastrukturu, povezanost s morem i razvijene transportne usluge.

Javno privatno partnerstvo

»Nadamo se kako ćemo putem javno privatnog partnerstva realizirati planirane projekte u obostranom interesu. Realizacijom projekata putem ovog modela želimo osigurati know-how i inovativnost privatnog sektora kroz sinergiju gradnje, upravljanja i održavanja infrastrukture te u konačnici unaprijediti kvalitetu pruženih javnih usluga i življenja građana što je i cilj ove gradske uprave«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Uz gradonačelnika Bandića, zagrebačke razvojne projekte predstavili su: predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov te posebni viši savjetnik gradonačelnika za investicije Harun Omerbašić.

Nakon predstavljanja projekata, gradonačelnik Bandić održat će pojedinačne sastanke s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima susrest će se s hrvatskim iseljenicima u prostorijama hrvatskog veleposlanstva u Francuskoj. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni