Projekt za oživljavanje Novog Zagreba

Projekt za oživljavanje Novog Zagreba

Zdravko Pandol kaže da je ovo pilot projekt Zagrebačkog velesajma, a o njegovom uspjehu ovisit će daljnji planovi za organizaciju vikend događanja na Velesajmu. Bude li sve išlo prema planu, Velesajam bi mogao postati lokacija na kojoj će se vikendima organizirati zabavna događanja

Na Zagrebačkom velesajmu u subotu i nedjelju 24. i 25. svibnja održava se manifestacija „Street Life“, u sklopu koje će biti održana sportska, glazbena i druga zabavna događanja te sajam bicikala i antikviteta. O programu ovog događanja na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u prostorijama Velesajma govorili su predstavnici organizatora – Romana Kraljević i Zdravko Pandol koji su otkrili kako je namjera da dijelovi ove manifestacije prerastu okvire jednog vikenda i postanu dio stalne ponude Zagrebačkog velesajma.

Namjera je da sajam starog namještaja i drugih antikviteta – „Antique & design“ buvljak – zaživi tokom cijele godine u jednom od paviljona Zagrebačkog velesajma, napomenula je Kraljević dodavši da bi to mogla postati lokacija na kojoj će Zagrepčani, po uzoru na sajam starina kakav se održava na Britancu, moći prodavati i kupovati namještaj i starine. S obzirom da u paviljonu neće nedostajati prostora, a lako mu se može pristupiti i dostavnim vozilom, ondje bi bilo moguće dovoziti i komade namještaja većih dimenzija.

Pandol je pak izdvojio „Bic spring market“, kao drugo događanje prodajnog karaktera koje će se održavati u sklopu „Street Lifea“. „Riječ je o buvljaku bicikala na otvorenom, na kojem će svi građani s kupljenom ulaznicom moći ponuditi svoj bicikl ili kupiti neki dobar i jeftin rabljeni bicikl“, pojasnio je Pandol.

Od zanimljivosti izdvojio je još kreativnu eko radionicu za djecu „Razvrstaj i svrstaj“, koju je pripremila Udruga Vilibald te predstavu „Vilko i dlakavi čovjek“. Ljubitelje adrenalinskih sportova zacijelo će privući kaskaderske vratolomije koje će izvoditi najbolji hrvatski stunt vozač Dejan Špoljar sa svojom ekipom. Predviđene su točke s dva četverocikla. Posjetitelji će moći pohoditi radionicu uličnog vježbanja pri kojem se koristi samo težina vlastitog tijela i predmeti dostupni u parkovima i kućama.

Organizatori su najavili i nastup domaćeg nogometaša slobodnog stila Mirana Pirnera koji će okupljenima pokazati „čarolije“ koja se uz mnogo spretnosti i vještine može izvoditi s nogometnom loptom, a tu je još i pregršt glazbenog i plesnog programa.

Ukratko, organizatori ocjenjuju da bi svatko za sebe mogao pronaći nešto zanimljivo na „Street Lifeu“. Zdravko Pandol kaže da je ovo pilot projekt Zagrebačkog velesajma, a o njegovom uspjehu ovisit će daljnji planovi za organizaciju vikend događanja na Velesajmu. Bude li sve išlo prema planu, Velesajam bi uskoro mogao postati lokacija na kojoj će se svakog, ili barem svakog drugog vikenda kroz ljeto organizirati zabavna događanja. „Želimo oživiti Novi Zagreb i pružiti njegovim stanovnicima sadržaj u njihovoj blizini“, napomenuo je Pandol dodavši kako se u tom slučaju stanovnici Novog Zagreba više neće morati voziti po 15 i više tramvajskih stanica kako bi posjetili neko događanje.

Manifestacija će biti otvorena od 11 do 23 sata, ulaznice koštaju 10 kuna, dok je za klince niže od 127 centimetara ulaz besplatan. Oni koji su malo iznad toga moći će se malo sagnuti ispod rampe (doznajemo kako to nitko neće provjeravati 🙂 )…

Više o programu i događanjima:

https://zg-magazin.com.hr/vikend-pun-zabave-na-velesajmu/

Još više o programu i događanjima:

http://www.zv.hr/default.aspx?id=3657

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni