Projekt za očuvanje tradicijskih drvenih igračaka

Projekt za očuvanje tradicijskih drvenih igračaka

Cilj projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ je očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra koji je na listi UNESCO-a, a provode ga Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj

Podjelom tradicijskih drvenih igračaka mališanima iz dječjeg vrtića Kustošija, podružnica Vrbani III, jučer je na području grada Zagreba  počeo veliki odgojno-obrazovni projekt „Dajmo djeci korijene i krila“.

Cilj projekta je očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra koji je na listi UNESCO-a, a provode ga Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Komplet od 30 igračaka je ravnateljici vrtića Kustošija Silviji Grepl Šain dodijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši pritom kako upoznavanjem najmlađih s vrijednošću i značenjem hrvatske kulturne baštine čuvamo i naš nacionalni identitet.

Namjera je organizatora obići sve zagrebačke vrtiće, dječje domove i dječje bolnice i upoznati naše najmlađe sugrađane s igračkama s kojima su se igrali naši djedovi i bake kao i s ekološkim kvalitetama proizvoda od drva.

Akciji su se pridružile i Narodne novine d.d., pa su djeca dobila i posebne poklone – pribor i papire za crtanje. Na kraju male svečanosti mališane je razveselila predstava zagrebačke udruge Laboratorij zabave. (zagreb.hr / zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni