Projekt za lakše zapošljavanje mladih s problemima u ponašanju

Projekt za lakše zapošljavanje mladih s problemima u ponašanju

Kroz 18 mjeseci za 60 mladih osoba s područja južnog dijela grada bit će organizirana savjetovanje te individualne i grupne psihosocijalne aktivnosti za podizanje zapošljivosti

U zgradi Gradske uprave u četvrtak je održana konferencija za novinare na temu: projekt Mreža za mlade Grada Zagreba – za socijalno uključivanje.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknula je kako ovaj Projekt predstavlja jedan od 20-ak iz nadležnosti Ureda koji su usmjereni socijalno ugroženim građanima, a provodi se u suradnji s partnerima udrugama – Ambidekster klub, Hrabri telefon, Igra i Djeca prva.

»U svojim strateškim dokumentima, kao što je Program za mlade Grada Zagreba te program Socijalne politike, mladi su istaknuti kao važna kategorija građana u koju je nužno ulagati za budućnost, ističući upravo obrazovanje kao jedno od najvažnijih područja. S tim ciljem kreiran je ovaj Projekt koji je usmjeren mladima s problemima u ponašanju koji se nalaze u alternativnim oblicima skrbi i domovima«, naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i istaknuo kako će projekt kroz 18 mjeseci pružiti podršku 60 mladih osoba s područja južnog dijela grada [ZU2] , kroz povezivanje i uključivanje dionika u razvoj Mreže za mlade, razmjenu iskustava i podrške, savjetovanje te individualne i grupne psihosocijalne aktivnosti za podizanje zapošljivosti.

Izvršna direktorica Udruženja Djeca prva Sanja Orešković Vrbanec je naglasila kako je Projekt usmjeren u dva pravca – formiranje Mreže i osiguravanje socijalnih usluga za mlade s problemima u ponašanju. »Socijalne usluge podrazumijevaju individualno savjetovanje korisnika, ali i njihovih obitelji te socijalno mentorstvo za mlade. Grad Zagreb ima moć da inicira strukturne promjene i to je zacrtano u ovom projektu – da se umreži obrazovanje, socijalna skrb, aktivnosti usmjerena prema mladima i Zavod za zapošljavanje«, naglasila je.

Projekt je započeo u svibnju ove godine, traje 18 mjeseci i financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od nešto manje od 700.000 kuna. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni