Projekt “Trešnjevka se budi” bit će realiziran u pet faza

Projekt “Trešnjevka se budi” bit će realiziran u pet faza

Gradonačelnik Bandić ponovno je imenovao Mirku Jozić, pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvo energetiku i zaštitu okoliša, koordinatoricom projekta ispred Grada Zagreba

U Gradskoj upravi danas je održan drugi sastanak gradonačelnika Milana Bandića i predstavnika projekta „Trešnjevka se budi“ na kojem su predstavljene aktivnosti koje se planiraju realizirati u Tratinskoj i Ozaljskoj ulici. Uime Centra za kulturu Trešnjevka Ljiljana Perišić i glavni idejni pokretač projekta „Mapiranje Trešnjevke“ Vanja Radovanović predstavili su okvirni prijedlog za oživljavanje Tratinske i Ozaljske ulice u nekoliko faza odnosno dijelova.

Zatražena je podrška Grada Zagreba u definiranju neiskorištenih lokala, odnosno poslovnih prostora, koje bi trebalo staviti u funkciju projekta.

„Također tražimo podršku Grada i za prenamjenu označenih parkirnih mjesta na sjevernome pločniku Tratinske u prostor za pješake, parkiralište za bicikle, na koji bi se mogle postaviti i klupe“, kazao je Radovanović te podsjetio kako je komunikacija s građanima od samog početka u fokusu projekta. „Razgovorom, odnosno vođenim šetnjama, projekt bi se fokusirao i na povijest, sadašnjost ali i budućnost Trešnjevke i pojedinih njenih dijelova s posebnim naglaskom na Tržnicu Trešnjevka i okretište Remiza koje do sada nismo mogli ostvariti“, naglasio je.

Gradonačelnik Bandić ponovno je dao podršku inicijativi te imenovao Mirku Jozić, pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvo energetiku i zaštitu okoliša, koordinatoricom projekta ispred Grada Zagreba te odredio urede koji će u pripremi projekta biti podrška projektnom timu. To su: Gradski ured za kulturu, Gradski ured za upravljanje imovinom Grada, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba.

Zaključeno je kako će se projektni tim sastajati svaka dva tjedna a dogovorena je i izrada idejnoga rješenja koje će biti predstavljeno javnosti i objavljeno u Glasu Trešnjevke.

Projekt obuhvaća i pet faza:

  1. FAZA TRATINSKA-CIBONA-NOVA CESTA koji predviđa kreiranje prostora za komunikaciju pješaka, osoba s invaliditetom, biciklista;
  2. FAZA PARK MILČEC-i stavljanje javnog prostora u funkciju kulture
  3. FAZA TREŠNJEVAČKI TRG kao glavno kvartovsko čvorište
  4. FAZA OZALJSKA-PARK STARA TREŠNJEVKA-NEHAJSKA kojim bi se prazni lokali stavili u funkciju „dućana kulture“ dok bi se na određenom broju parkirnih mjesta simulirale art kreativne zelene zone
  5. FAZA REMIZA bi obuhvatila izložbu i predstavljanje projekta u galeriji Modulor

(ZG-magazin / Foto: mapiranjetresnjevke.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni