Projekt ”Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda”

Projekt ”Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda”

Na inicijativu Hrvatske obrtničke komore (HOK) da se potakne čvršća suradnja između obrtnika i dizajnera kako bi se obrtnička proizvodnja osuvremenila i učinila konkurentnijom, Ministarstvo poduzetništva i obrta je u suradnji s HOK-om izradilo te objavilo 1. rujna Otvoreni javni poziv za pilot projekt ”Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda”.

Projekt, objavljen u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, namijenjen je poticanju ulaganja u dizajn, izradu prototipova, marketing i internacionalizaciju proizvoda. Također, u sklopu projekta moguće je financirati trošak suradnje s dizajnerima.

Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva: obrti i trgovačka društva koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta. Udio potpore iznosi do 75 % sveukupno prihvatljivih troškova, dok najviši iznos potpore po korisniku iznosi 100.000 kuna.
Zahtjevi za potporu zaprimat će se od 15.09.2014., dok će natječaj biti otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne duže od 14.11.2014. godine. S obzirom na iznos sredstava natječaja od 500.000 kn i s obzirom na iznos minimalne potpore od 50.000 kn, za očekivati je da će se sredstva iz natječaja relativno brzo potrošiti.

Dokumentacija potrebna za prijavu na projekt dostupna je mrežnim stranicama HOK-a. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni