Projekt od 15 milijuna kuna: Započela izgradnja groblja kućnih ljubimaca u Dumovcu

Projekt od 15 milijuna kuna: Započela izgradnja groblja kućnih ljubimaca u Dumovcu

Kajem iduće godine očekuje se dovršetak cijelog projekta, koji uključuje i krematorij za životinje

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka i ravnateljice Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorke Maljković, položio je kamen temeljac za Groblje kućnih ljubimaca u Dumovcu.

„Prije 15 godina ovdje smo postavili temelje za naš azil za životinje u Dumovcu, a danas smo se ponovo okupili kako bi nastavili novi korak kada su u pitanju naši kućni ljubimci. Neizmjerna je ljubav koju vlasnici životinja dijele sa svojim kućnim ljubimcima, i izuzetno me veseli da će se na ovom mjestu od njih moći spokojno i oprostiti”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Izrazivši zadovoljstvo potporom koju Skloništu za nezbrinute životinje pruža Grad Zagreb, ravnateljica Zoološkog vrta Grada Zagreba Davorka Maljković, istaknula je kako se radi o hvalevrijednom projektu kojeg lokalno stanovništvo podupire od samih začetaka.

„Groblja su mjesta utjehe, mjesta na kojima odajemo počast svima koji su na neki način obilježili naše živote, a to su zasigurno i naši kućni ljubimci,“ dodala je ravnateljica.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je kako se završetak zemljanih radova u prvoj fazi projekta očekuje do kraja ove godine, dok se krajem iduće, 2016.godine očekuje dovršetak cijelog projekta, koji uključuje i krematorij za životinje. Kako se moglo čuti, prva faza započetih radova iznosi milijun i 300 tisuća kuna, dok je za cijeli projekt Grad Zagreb osigurao sredstava u vrijednosti 15 milijuna kuna. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni