Projekt Most – Moja priča

Projekt Most – Moja priča

Među 14 nevjerojatnih životnih priča je i ona Dražena Malekovića, nagluhog bubnjara, koji je s 10 godina napravio sam svoje prve bubnjeve od papira. S vremenom je kupio prave bubnjeve, a želja da osnuje glazbenu grupu s gluhim članovima uskoro mu se ostvarila. U početku je nailazio na brojne prepreke jer su mnogi smatrali da samo čujuće osobe mogu svirati.

U predvorju Gradske uprave Grada Zagreba otvorena je danas izložba fotografija „Projekt Most-Moja priča“. Riječ je o umjetničkim fotografijama 14 uspješnih osoba, koje su unatoč svojoj invalidnosti, gluhoći, preskočili brojne životne prepreke postižući osobne životne uspjehe.

„Drago mi je da da smo u ovom prostoru u Gradu. Ovih 14 osoba s fotografija su reprezentanti gluhih osoba. Nadam se da ova izložba neće biti samo slike, već da će se u budućnosti ispisati neke biografije. Svaka od ovih slika je jedna životna priča“, rekla je na otvorenju izložbe Marinka Bakula Anđelić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Izložbu organiziraju udruge Svijet tišine i Slon kao nastavak projekta Most, koji je započeo u svibnju 2013. godine. Cilj izložbe je izgradnja mosta, povezivanje osoba s invaliditetom i zajednice u kojoj žive.

Među 14 nevjerojatnih životnih priča je i ona Dražena Malekovića, nagluhog bubnjara, koji je s 10 godina napravio sam svoje prve bubnjeve od papira. S vremenom je kupio prave bubnjeve, a želja da osnuje glazbenu grupu s gluhim članovima uskoro mu se ostvarila. U početku je nailazio na brojne prepreke jer su mnogi smatrali da samo čujuće osobe mogu svirati. No, on je dokazao da to nije pravilo i danas vodi sekciju gluhih bubnjara i podučava bubnjanju pet gluhih osoba.

Ova će izložba biti otvorena do 28. rujna u predvorju Gradske uprave Grada Zagreba.

(V. V.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni