Projekt „Kultura turizma“

Projekt „Kultura turizma“

Projektom se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice

Sutra, 14. ožujka, u Boćarskom domu, u sklopu međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, s početkom u 10:00 sati, službeno se otvara štand projekta Turističke zajednice grada Zagreba pod nazivom „Kultura turizma“.

„Kultura turizma“ projekt je koji je Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Uključeni učenici pet zagrebačkih škola

Na ovaj način, sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, Turistička zajednica grada Zagreba nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Učenici pet zagrebačkih srednjih škola kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a koje sudjeluju u projektu „Kultura turizma“ u obliku izvannastavne aktivnosti, za vrijeme trajanja sajma, 14. – 16. ožujka, predstavit će svoje projekte koji će pokazati kako mladi ljudi doživljavaju kulturu i turizam grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u projekt su ove godine uključene slijedeće srednje škole: IV. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XII. gimnazija, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Tehnička škola Ruđera Boškovića. (zg-magazin)