Projekt koji međusobno povezuje poduzetnike, obrtnike i lokalnu samoupravu

Projekt koji međusobno povezuje poduzetnike, obrtnike i lokalnu samoupravu

Gordana Radović, voditeljica projekta je istaknula kako je možda i najznačajniji dio ovog projekta upisivanje 2000 poduzetnika u novu interaktivnu bazu podataka koja će doprinijeti boljoj komunikaciji između potpornih institucija i poduzetnika/obrtnika te između hrvatskih poduzetnika

U Velikoj dvorani Obrtničke komore u Zagrebu, u srijedu 24. veljače održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati poticanja poduzetničke kulture u Hrvatskoj kroz EU projekt pod nazivom IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika.

Projekt je po prvi put predstavljen javnosti u listopadu prošle godine. Projekt IN PODUZETNIK potiče obrazovanje za poduzetništvo u suradnji sa osam strukovnih škola u osam gradova Zagrebačke županije gdje će se održati 15 radionica za 200 učenika. Kroz ovaj projekt, učenici bi trebali ostvariti kontakte s 2000 poduzetnika i prikupiti podatke za interaktivnu bazu podataka, čiji je cilj online informiranje i umrežavanje ključnih dionika kroz upotrebu informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). Dosad je uspješno odrađeno šest radionica u šest škola za 160 učenika na kojima su se učenici pobliže upoznali s obrtničkim sustavom.

Gordana Radović, voditeljica projekta je istaknula kako je možda i najznačajniji dio ovog projekta upisivanje 2000 poduzetnika u novu interaktivnu bazu podataka koja će doprinijeti boljoj komunikaciji između potpornih institucija i poduzetnika/obrtnika te između hrvatskih poduzetnika. Interaktvna baza podataka omogućit će pristup ažuriranim podacima o poduzetnicima i obrtnicima, ciljano informiranje o sajmovima, edukativnim radionicama, natječajima te praćenje najrazličitijih aktivnosti.

„Ovo je hvalevrijedan projekt Zagrebačke županije i doprinijet će intenzivnijem povezivanju poduzetnika-obrtnika kako međusobno tako i s gradskom upravom i samoupravom. Zasad je cilj upisati 2000 poduzetnika i obrtnika u bazu podataka, međutim, ići ćemo dalje, poduzetnici će se moći i naknadno upisati“, kazao je Goran Čanković, v.d. tajnik Obrtničke komore Zagreb.

Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije se osvrnuo na sve oblike pomoći koje mogu dobiti poduzetnici-obrtnici: financijsku potporu, subvencije, potporu za edukacije, subvenciju kamata i slično. „Kompletna baza podataka i informativna internetska stranica olakšat će suradnju među poduzetnicima ali i koristiti svima onima koje više zanima što znači poduzetništvo i obrtništvo u aktualnom vremenu“, kazao je Fašaić.

EU projekt IN PODUZETNIKInteraktivna baza podataka poduzetnika prijavljen je Ministarstvu rada i mirovisnkog sustava. Njegovo provedbeno tijelo na drugoj razini je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Provedba projekta traje godinu dana s proračunom od  265 tisuća kuna.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni