Projekt “Javne radne aktivnosti” konkurira za europsku nagradu

Projekt “Javne radne aktivnosti” konkurira za europsku nagradu

Tijekom 12 godina koliko se provodi projekt educirano je više od 4000 nezaposlenih, a istovremeno je očišćeno više od 25 hektara javnih zelenih površina

U gradskoj vijećnici u Beču će se u srijedu, 6. prosinca održati dodjela nagrada »The Innovation in Politics Awards 2017«, a među devet finalista u kategoriji »poslovi« nalazi se i Grad Zagreb s projektom Javne radne aktivnosti, što ih uspješno provodi Gradski ured za branitelje. U konkurenciji čak 589 europskih gradova, ovaj zagrebački inovativni projekt ponovno je priznat i prepoznat kao kvalitetan i perspektivan model, jedini takav u Europi koji obuhvaća dobrovoljni rad, obrazovanje, ekologiju i zapošljavanje.

Ovo je već treći put da su zagrebačke javne radne aktivnosti prepoznate kao vrlo značajan projekt, pa je tako prošle godine prijavljen za europsku nagradu za promicanje poduzetništva (European Enterprise Promotion Award) u sklopu projekta »Zagreb – poduzetan i odgovoran grad«. U konkurenciji 340 projekata iz cijele Europe, Grad Zagreb je u kategoriji »Odgovorno i uključivo poduzetništvo« osvojio 2. nagradu. Također, 2014. godine, Projekt javnih radnih aktivnosti je u konkurenciji 219 projekata, kao iznimno uspješan, uz još 11 projekata iz drugih europskih gradova uvršten u publikaciju dobrih europskih praksi »Eurocities – Green jobs for social inclusion – good practices publication«.

Inače, tijekom 12 godina koliko se provodi Projekt javnih radnih aktivnosti, educirano je više od 4000 nezaposlenih građana koji su stekli nove vještine i kompetencije potrebne na tržištu rada, a istovremeno je putem dobrovoljnog rada očišćeno više od 25 hektara javnih zelenih površina. (ZG-m)