Projekt „Gradski vrtovi“ započeo i na Trnju

Projekt „Gradski vrtovi“ započeo i na Trnju

Milan Bandić je istaknuo kako Grad planira u ovoj i idućoj godini dodjeliti oko 2000 parcela. Cilj je da svi zainteresirani građani dobiju svoj mali vrt, istaknuo je gradonačelnik

Projekt „Gradski vrtovi“ nastavljen je jučer otvaranjem  novih parcela na području četvrti Trnje, u ulici Prisavlje. Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, dodjelio je 57 novih ugovora o korištenju vrtnih parcela. Bandić je istaknuo kako Grad planira u ovoj i idućoj godini dodjeliti oko 2000 parcela. Cilj je da svi zainteresirani građani dobiju svoj mali vrt, istaknuo je Bandić.

Projekt „Gradski vrtovi“ je pokrenut 4. travnja 2013.g. kada je Bandić donio Zaključak o provođenju projekta s ciljem da građani Zagreba mogu koristiti obradivo zemljište u svrhu proizvodnje hrane. Uređene parcele opremljene sanducima za alat, komposterima i spremnicima za vodu, veličine su 50m2 i dodjeljuju se putem javnih poziva. Lokacije predviđene za projekt „Gradski vrtovi“ imaju i zajednički dio, koji je predviđen za edukaciju i radionice, ali i za odmor i druženje. Gradski uredza poljoprivredu i šumarstvo priredio je i priručnike za vrtlarenje, kako bi se olakšao rad korisnicima gradskih vrtova.

Četvrt Trnje je ukupno peti „Gradski vrt“ na kojem se realizira ovaj projekt Gradske uprave. Oko 665 Zagrepčana i Zagrepčanki uključeno je u ovaj projekt u Klari, Sopotu, Sesvetama, Borovju i Trnju. (V. Vu.)