Projekt besplatne prekvalifikacije prošlo 88 nezaposlenih Zagrepčanki

Projekt besplatne prekvalifikacije prošlo 88 nezaposlenih Zagrepčanki

Obrtničko učilište je u suradnji s partnerima Selectio d.o.o., ODRAZ – održivi razvoj zajednice, Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o.(ZICER) i Obrtničkom komorom Zagreb provelo projekt „Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela“ koji je koristilo 88 nezaposlenih žene s područja Zagreba.

Žene se danas suočavaju se s brojnim problemima kao što su socijalne i financijske prepreke te nedostatak radnog iskustva, neadekvatno obrazovanje i vještine. To sve dovodi do otežanog pristupa tržištu rada, niske razine zaposlenja, a često i dugotrajne nezaposlenosti.

U sklopu projekta Makeover karijere nezaposlene žene su se mogle prijaviti na besplatna osposobljavanja koja su se provodila u tri dijela. Osposobljavanje se održavalo za poslove vizažista, masera i manikure, a za programe je bila osigurana oprema kako bi polaznici imali sve mogućnosti pravilno završiti osposobljavanje. Nakon završenog obrazovanja i aktivnosti, karijerni savjetnik je pružio tromjesečno mentorstvo polaznicima.

Jedna od polaznica bila je i magistrica ekonomije Martina Franceković Markežić koja je za projekt čula na Zavodu za zapošljavanje: »Otvorit ću obrt i spojiti svoje dvije ljubavi – marketing i njegu noktiju. Napravila sam veliki makeover u životu«.

Projekt je trajao 24 mjeseca i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda i završava 14. svibnja 2020. godine. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni