Projekcija filma “4. majmun”

Projekcija filma “4. majmun”

Film uspješno razotkriva skandal koji se dugo čuvao od hrvatske javnosti

U Centru za kulturu Trešnjevka, u nedjelju 15. ožujka s početkom u 18 sati bit će projekcija filma »4.majmun«. Riječ je o ciklusu inspirativnih dokumentarnih filmova po mjeri čovjeka u sklopu kojeg će biti predstavljen film hrvatskog autora Hrvoja Mabića. Film »4. majmun« dobitnik je nagrade Movies that matter na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, za film koji na najbolji način promiče ljudska prava.

Film uspješno razotkriva skandal koji se dugo čuvao od hrvatske javnosti. Koristeći jednostavne istraživačke tehnike redatelj Hrvoje Mabić uspio je rasvijetliti veliko kršenje ljudskih prava u psihijatrijskoj bolnici koje su radili i zaposlenici i gradske vlasti.

Pshijatrijska ustanova Lopača trebala je uz brigu za osobe s teškim mentalnim poremećajima, služiti i za preodgoj i resocijalizaciju problematičnih tinejdžera, čiji su se prekršaji kretali od uobičajenih problema s drogom do ljubavi prema istom spolu (poznati slučaj Ane Dragičević koja je tamo provela punih pet godina).

Nakon projekcije održat će se tribina pod nazivom »Psihijatrija u zajednici« na kojoj će gostovati psihijatar dr. Robert Tore i redatelj filma Hrvoje Mabić.

Dobrodošli su: stručnjaci u području psihičkog zdravlja, osobe koje imaju poteškoća u psihičkim funkcijama (sa ili bez dijagnoze), članovi obitelji i prijatelji dijagnosticiranih osoba, socijalni radnici, djelatnici i volonteri organizacija koje pružaju razne oblike podrške na polju psihičkog zdravlja, aktivisti za ljudska prava, osobe koje zanimaju rubna psihička iskustva izmijenjenih i ekstremnih stanja svijesti kao aspekt osobnog rasta i razvoja, te svi ostali zainteresirani.

Cijena ulaznice je 10 kuna. Rezarvacija ulaznica na : + 385 97 773 5836, + 385 91 3027415, info@ludruga.hr ili na anamarija.meniss@gmail.com.

  (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni