Program obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom

Program obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom

U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Zagreba, izaslanstva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i njegovih udruga će u srijedu, 8. svibnja položiti vijence pred Grobnicom narodnih heroja na na Mirogoju. Polaganje vijenaca zakazano je za 8.30 sati.

U počast borcima narodnooslobodilačkog rata (NOR) i žrtvama fašizma izaslanstva Saveza i njegovih organizacija istog će dana u 10 sati položiti vijence i u Spomen području Dotrščina.

Dotrščina: Spomenik autora Branka Ružića

Središnja manifestacija 74. obljetnice oslobođenja Zagreba i Dana pobjede nad fašizmom u organizaciji Saveza i Zajednice udruga antifašističkih boraca (ZUAB) održat će se u četvrtak svečanom akademijom u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 10.30 sati.

Obilježavanje se nastavlja drugim po redu mimohodom »Besmrtni partizanski odred« koji će krenuti u 18 sati s Trga žrtava fašizma prema Trgu Republike Hrvatske. Manifestacija je to koja se održava u 80-ak zemalja svijeta kao znak sjećanja na oslobođenje od nacifašizma.

Aktivnosti obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom završavaju izložbom »Stradanja u logorima NDH«, koja će se održati od 13. do 17. svibnja 2019. u predvorju zgrade Gradske uprave u Zagrebu (Trg S. Radića 1 ). Izložba se otvara 13. svibnja 2019. u 12 sati. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni