Program obilježavanja 100. rođendana Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Program obilježavanja 100. rođendana Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Fakultet strojarstva i brodogradnje ovih dana slavi 100. obljetnicu generiranja vrhunskih inženjera, znanstvenika i inovatora koji svojim djelovanjem i brojnim postignućima već čitavo jedno stoljeće značajno pridonose hrvatskom i svjetskom gospodarstvu.

Povodom proslave ove značajne godišnjice, FSB je poduprlo čak 50 prijateljskih kompanija, od čega njih 40 sudjeluje na „Danima karijera FSB100“. Povodom jučerašnjeg svečanog otvaranja „Dana karijera FSB100“ prisutne je pozdravio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić zajedno s dekanom Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Dubravkom Majetićem, koji su potom posjetili izložbeni prostor i porazgovarali s predstavnicima kompanija.

Paralelno s „Danima karijera FSB100“, u auli se održao i „Sajam studentskih udruga“ u organizaciji FSB-ove udruge SOME koja je ove godine okupila rekordan broj studentskih udruga – njih čak 16. Osim odlične atmosfere, gosti su se mogli slikati s reptilom, izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak, natjecati se u skidanju kotača formule ili tek popiti kavu i podijeliti svoj doživljaj na Instagramu @fsb_unizg.

Dan je upotpunilo svečano potpisivanje ugovora za građevinske radove u sklopu FSB-ovog infrastrukturnog projekta pod nazivom „Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije – CRTA“ čija vrijednost doseže gotovo 38 milijuna kuna. Za vizualni identitet CRTE pobrinula se renomirana hrvatska agencija Bruketa&Žinić&Grey čiji je tim prilikom današnje prezentacije vizualnog identiteta spomenuo su da su u razradi koncepata koristili i umjetnu inteligenciju.

Dani FSB100, kao i Dani karijera traju do 15. studenoga, a od nadolazećih aktivnosti na FSB-u izdvajaju radionicu „Hack the Future: Engineering a Sustainable and Flourishing Society for Croatia“ koja će okupiti zanimljivu kombinaciju sudionika iz redova državne uprave, gospodarstva, studentskih udruga, te domaćih i stranih znanstvenika.

U srijedu, u 16 sati bit će održana tribina „Moja alumni priča – Damir Vanđelić“. Naime, predsjednik Gospodarskog vijeća FSB-a će u auli Sveučilišta u Zagrebu ispričati svoj impresivan životni put. Ove godine po prvi put će biti organiziran „Dan projekata“ na kojem će se predstaviti brojni znanstveno-istraživački, inovacijski i infrastrukturni projekti koji se provode na FSB-u. Program će zatvoriti „match-making“ između gospodarstvenika i istraživača FSB-a s ciljem povezivanja u rješavanju konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke buduće projekte.

Za kraj, u petak 15. studenoga, na rasporedu je „Career Speed  Dating“ gdje poslodavci i studenti u svega nekoliko minuta kroz razgovor pronalaze svoj savršeni par – svojeg budućeg zaposlenika, odnosno svojeg budućeg poslodavca. Ove godine na CSD-u sudjeluje 22 tvrtke i 40 studenata. U petak u 13 sati otvaraju se vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice budućim studentima FSB-a koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje studentom tog fakulteta i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni