Proglašeni najbolji sportaši Zagreba u 2016. godini

Proglašeni najbolji sportaši Zagreba u 2016. godini

Perković i Glasnović najbolji pojedinci, PPD Zagreb najbolja ekipa

Najboljim sportašima Zagreba u 2016. godini proglašeni su olimpijski pobjednici Sandra Perković i Josip Glasnović u izboru Sportskog saveza Grada Zagreba na svečanosti koja je u četvrtak održana na pozornici na Trgu bana Jelačića.

Perković je u Rio de Janeiru je obranila olimpijsko zlato iz Londona, u Amsterdamu je četvrti put uzastopce pobijedila na Europskom prvenstvu, dok je petu godinu uzastopce bila najbolja u Dijamantnoj ligi.

Glasnović je u Riju također osvojio zlato u disciplini trap, a ove je godine osvojio i europsko zlato u talijanskom Lonatu u ekipnoj konkurenciji, te srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Godinu je završio na prvom mjestu Svjetske rang ljestvice u disciplini trap.

Najboljim sportskim parom, posadom ili štafetom proglašeni su Martin i Valent Sinković, olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće. Sinkovići su ove godine slavila i na europskom prvenstvu, a bili su i ukupni pobjednici Svjetskog kupa. Nedavno ih je Međunarodna veslačka federacija proglasila najboljom svjetskom posadom u 2016.

Drugu godinu zaredom i rekordni 14. put ukupno rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb izabrani su za najbolju mušku ekipu grada Zagreba. Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb je u prošloj sezoni osvojio hrvatsko prvenstvo i kup, kao i treće mjesto u regionalnoj SEHA Gazprom ligi. U EHF Ligi rukometaši PPD Zagreba mogu se pohvaliti kako su s daleko najmanjim budžetom uspjeli ostvariti plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta što je također izniman uspjeh.

Nagradu za najbolju ekipu dobile su odbojkašice Mladosti, osvajačice dvostruke krune nakon 13 godina, dok je nagrada za najbolju momčad pripala rukometnim vladarima Hrvatske, PPD Zagrebu.

Sportski savez Grada Zagreba dodijelio je i posebna priznanja sportašima s invaliditetom. Priznanja su dobili ‘zlatna’ stolnotenisačica Sandra Paović, članica STKI Uriho, njezina klupska kolegica Helena Dretar Karić koja je u Riju osvojila ekipno srebro sa Splićankom Anđekom Mužini, te osvajač srebra u skoku u dalj Zoran Talić, član AKOSI Agrama. (Hina/RK Zagreb)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni