Proglašena elementarna nepogoda za općine Križ i Pisarovina

Proglašena elementarna nepogoda za općine Križ i Pisarovina

Velike količine kiše u općini Pisarovina uzrokovala su izlijevanje Kupe te štete na poljoprivrednim kulturama, gospodarskim i stambenim objektima te komunalnoj infrastrukturi u naseljima Gradec Pokupski, Donja Kupčina i Lijevo Sredičko

Foto: HRT / Fabijan Kale

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje općina Križ i Pisarovina nastalu u periodu od 10. do 12. veljače 2014. zbog iznimno velike količine kiše koja je rezultirala poplavama.

Velike količine kiše u općini Pisarovina uzrokovala su izlijevanje Kupe te štete na poljoprivrednim kulturama, gospodarskim i stambenim objektima te komunalnoj infrastrukturi u naseljima Gradec Pokupski, Donja Kupčina i Lijevo Sredičko.

U općini Križ nastale su štete na poljoprivrednim površinama, a poplava je uzrokovala otežano prometovanje na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama.

U obje općine došlo je do znatnijih poremećaje za gospodarski život i stanovništvo na tim područjima.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su u zakonskom roku izvršiti procjenu šteta i istu upisati u Registar šteta za poljoprivredu, koji je u primjeni od 2. siječnja 2014. godine, a za građevinske objekte i ostale štete dostaviti izvješće Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Podsjećamo i kako je župan Kožić jučer, u ponedjeljak 18. veljače 2014. godine proglasio elementarnu nepogodu za Veliku Goricu, Vrbovec te općine Rugvica i Pokupsko. (zg-magazin)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni