Proglašena elementarna nepogoda za dio područja općine Klinča Sela

Nepogoda je nastala uslijed odrona zemlje i stijenske mase, što je posljedica obilnih kiša i otapanja velikih količina snijega

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je proglasio elementarnu nepogodu za dio područja općine Klinča Sela, na dijelu nerazvrstanih prometnica u naseljima Donja Purgarija, Gornja Purgarija i Beter, nastalu tijekom ožujka i početkom travnja ove godine. Nepogoda je nastala uslijed odrona zemlje i stijenske mase, što je posljedica obilnih kiša i otapanja velikih količina snijega, čime je otežan promet na navedenim prometnicama i pristup kućama, ugrožena je imovina stanovnika te je bitno poremećen život ljudi na tom području.

Inače, župan Kožić je do sada već proglasio elementarne nepogode zbog odrona zemlje i stijenske mase u Zaprešiću (za dio grada), Samoboru (za dio grada), Jastrebarskom te općinama Dubrava, Kravarsko , Luka i Marija Gorica.

Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta od elementarnih nepogoda – stoji u županovoj Odluci. (zg-m)