Produženi boravak koristi više od 14.000 osnovaca

Produženi boravak koristi više od 14.000 osnovaca

(Ilustracija)

U Osnovnoj školi Tina Ujević danas je održan stručni skup Rad u produženom boravku u osnovnim školama Grada Zagreba kojem je prisustvovalo 620 učitelja.

Produženi boravak je neobvezan oblik odgojno-obrazovnog rada, a namijenjen je učenicima razredne nastave te se sukladno odredbama Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja provodi od 12 do 17 sati za učenike od 1. do 3. razreda, iznimno i 4. razreda osnovnih škola.

U školskoj godini 2019./2020. produženi boravak je ustrojen u 115 osnovnih škola za 14.089 učenika.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je podsjetio na odluku da se izjednače primanja učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama s istim odgojiteljskim i stručnosuradničkim kvalifikacijama u dječjim vrtićima Grada Zagreba. Stoga su početkom ove školske godine za 17,43 % povećane plaće za 700 učitelja koji realiziraju programe produženog boravka i Vikendom u sportske dvorane.

»Osobno smatram da su svi odgojno-obrazovni radnici u osnovnim i srednjim školama važan čimbenik zagrebačkoga i hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava i preduvjet za razvoj kognitivnih, socijalnih i emocionalnih potencijala našega najvažnijeg blaga i naše budućnosti – naše djece. Stoga se nadam i vjerujem da će vas ova mjera učvrstiti u želji da svoj poziv i u budućnosti obavljate savjesno, predano i s puno ljubavi«, napomenuo je gradonačelnik.

Stručni skup organizirao je Gradski ured za obrazovanje. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni