Produžen rok za novčanu pomoć u sanaciji objekata oštećenih u potresu

Produžen rok za novčanu pomoć u sanaciji objekata oštećenih u potresu

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u ponedjeljak je produžilo rok za podnošenje zahtjeva za novčanu pomoć zbog šteta nastalih u potresu do 30. lipnja 2021.

Riječ je o izmjeni Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice.

Radi pojednostavljenja procesa prijave, smanjenja papira, nepotrebnog čekanja u redovima te lakše obrade samih zahtjeva, prijave se zaprimaju digitalno i to putem e-Hitni popravak zgrada oštećenih u potresu, sustava e-Građani. Zahtjev se može predati i osobno, svakim radnim danom od 9 do 14 sati na lokaciji Ministarstva u Vinogradskoj cesti 25.

Radi se o pomoći do 20.000 kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi, a spomenuti iznos namijenjen je za pomoć za hitne sanacije dimnjaka, zabatnog zida, dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja ili pridržanja opasnih dijelova zgrade koji su mogu ugroziti život. Ministarstvo je do 23. listopada 2020. godine zaprimilo 1323 prijave, izdano je 428 rješenja od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno poslovne zgrade. Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna.

Više informacija dostupno je ovdje.

(ZG-m)