Prodan i Raštegorac završili 89. WRC Rally Monte Carlo

Prodan i Raštegorac završili 89. WRC Rally Monte Carlo

(Foto: Uroš Modlic)

Tek četvrta posada od hrvatske samostalnosti u subotu 23. siječnja je uspješno okončala jedan od najtežih rallya na svijetu – 89. WRC Rally Monte Carlo.

U Ford Fiesti Rally4, vozač Viliam Prodan i suvozač Zoran Raštegorac iz AK Opatija Motorsport, na prvoj stanici ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u rallyu u fokus su ponovo stavili Lijepu Našu. Kod nas će se, naime, održati treća stanica ove prestižne manifestacije pod imenom WRC Croatia Rally.

Kako su i sami najavljivali cilj je bio završili rally. Iako su se u sebi nadali da bi mogli ući u prvih pedeset u ukupnom poretku te eventualno popeti se se na postolje u klasi RC4 pogon na prednju osovinu i time se izboriti i za nedjeljno natjecanje. No s 55. mjestom u ukupnom poretku te 13. od 26 u 2WD i 8 od 15. u Rally4 klasi oprostili su se od Montea. Da je u petak bilo malo više sreće te da prvi brzinac nisu zaključili sa sedam minuta zaostatka koliko im je trebalo da promjene probijenu gumu, možda bi im se nade i ostvarile s obzirom na to da su prvi dan odradili sjajno.

– Uspjeli smo, sretni smo i ponosni. Dugih osam dana smo tu i napokon smo se spustili do mora, odnosno nakon četiri sata etape stigli smo na rivu u Monte Carlu, poručio je zadovoljni Prodan u svom javljanju.

– Nažalost nema sutra, ta guma nas je koštala plasmana u prvih 50, što znači da propuštamo sutrašnji natjecateljski dan. Osmi smo u svojoj klasi i možemo biti jako zadovoljni s nastupom. Cilj je bio prvih pet, što i ne bi bilo nemoguće da su nas malo poslužili vremenski i uvjeti na cesti. Prvog dana natjecanja pokazali smo da možemo, da Hrvatska zna, da imamo pulene i da možemo visoko. Vrijeme nas nije mazilo, a katastrofalni uvjeti preko dana kulminirali su po noći kad je pijavica ‘razbila’ kompletan park vozača i napravila popriličnu štetu, dodao je Prodan.

Zadovoljstvo nije skrivao ni njegov suvozač Zoran Raštegorac Frik koji je istaknuo da se u više od dva desetljeća bavljenja ovim sportom nije susreo s težim izazovom.

– Zadovoljni smo. Ovo je strahovito veliko iskustvo. Oba brzinca bila su pod ledom što znači da smo se borili jer to nikad nismo vozili. Vili i ja smo dobro funkcionirali i prilagođavali se nastalim situacijama, dodao je Raštegorac te napomenuo da je ovo strahovito iskustvo za nadolazeći nastup pred domaćom publikom.

– Pred nama je WRC Croatia rally, treća stanica svjetskog prvenstva koja će se održati u Lijepoj našoj. Uz zahvale svima vama koji ste nas pratili i bili uz mene, od moje ekipe koja je putovala sa mnom do svih vas koji ste nas podržali. Hvala vam puno i hvala vam na svemu , vidimo se na WRC-u u Hrvatskoj. (ZG-m)

Komentiraj

*