Prodaje se pet gradskih stanova

Prodaje se pet gradskih stanova

(Foto: Ilustracija)

Grad Zagreb prodaje pet stanova u svom vlasništvu, površine od 54,11 do 68,7 četvornih metara. Riječ je o stanovima na lokacijama Ulica Ivane Brlić Mažuranić (Stenjevec), Strojarska cesta, Maksimirsko naselje, Vankina i Balokovićeva ulica. U natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe koje su državljani Republike Hrvatske i državljani EU zemalja te pravne osobe registrirane u Hrvatskoj ili Europskoj uniji.

Ostali strani državljani i tvrtke mogu sudjelovati u natječaju ako ispunjavaju zakonom propisane uvjete za stjecanje prava vlasništva na području RH.

U javnom natječaju raspisanom 14. svibnja obrazloženo je kako su prva tri navedena stana u posjedu najmoprimaca temeljem ugovora o najmu stanova na određeno vrijeme te pravo prvokupa imaju najmoprimci, pod uvjetom da su sudjelovali u natječaju i prihvatili najvišu ponuđenu cijenu. Stanovi u Novom Zagrebu se pak koriste se bez valjane pravne osnove.

Osobe koje sudjeluju u javnom natječaju dužne su položiti jamčevinu u iznosu od 10 % od početnog iznosa kupoprodajne cijene pojedinog stana.

Rok za podnošenje pisanih ponuda je do 14. lipnja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni