Prodaje se Miura Roda Stewarta: Mislite li da je seksi?

Prodaje se Miura Roda Stewarta: Mislite li da je seksi?

(Foto: RM Sotheby’s)

Mnogi smatraju da je Lamborghini Miura najljepši superautomobil svih vremena, a superzvijezda Rod Stewart jedan je od onih koji su podlegli njegovim čarima. Pjevač je svoj primjerak kupio 1971. godine, kada je imao samo 26 godina.

A sada je bijela Miura P400 S koju je Stewart posjedovao ukupno pet godina krenula na aukciju.

Pjevač je u svojoj autobiografiji Rod objavljenoj 2012. napisao kako ga je upravo ljubav prema automobilima tjerala da nastavi svoju pjevačku karijeru, prenosi Fox News.

»Jednostavno sam htio steći dovoljno novaca da mogu kupiti automobil. Mogao sam napraviti samo dvije stvari – pjevati ili igrati nogomet, a bio sam previše lijen za profesionalno igranje nogometa«, napisao je Stewart. I tako se odlučio za glazbu, što se nije uopće pokazao kao loš odabir. Naprotiv.

Pjevač je u međuvremenu kupio čitav niz a Lamborghinija i drugih egzotika, ali malo se toga može usporediti s Miurom. Predstavljen 1966. godine auto je sa svojom niskom, skladno zaobljenom linijom odmah postao ogledni primjerak superautomobila. Cjelokupni dojam su upotpunjavali snažni V12 motor, kao i za tadašnje doba munjevita krajnja brzina, veća od 270 km/h.

Stewartov model ima upravljač na desnoj strani (za englesko tržište), opremljen je crnim interijerom, tvorničkim klima uređajem i sigurnosnim pojasevima, a sve to je u ono vrijeme bila dodatna oprema.

Automobil je prešao 45.000 km, a proizvođač ga je vratio u prvobitno stanje u što je uloženo više od 450.000 dolara.

Auto bi se trebao naći na aukciji kuće RM Sotheby’s u Londonu 5. rujna. S manje od 800 napravljenih tijekom sedam godina proizvodnje, čak i obična Miura vrijedi 1,5 do 2 milijuna dolara, a ova je daleko od običnih, pa možemo samo zamisliti koliku će cijenu postići. (B. J.)