Prodaje se Ferrari F50 Mikea Tysona

Prodaje se Ferrari F50 Mikea Tysona

(U izvrsnom stanju)

Na aukciji brokerske kuće Sotheby’s 11. ožujka će se naći jedan vrlo interesantan automobil – Ferrari F50. Prodavatelj kaže da je auto prešao samo 9.600 kilometara, kao i da je bio perfektno održavan.

No to nije sve. Izuzev savršenog stanja, automobil o kojem je riječ ima i vrlo zanimljivu »povijest«. Naime, bio je u vlasništvu čuvenog boksačkog šampiona u teškoj kategriji Mikea Tysona. Ovo je 73. po redu od ukupno 349 proizvedenih F50-ica, koja je napustila proizvodnu halu i jedan od samo 509 takvih automobila koliko ih ima u SAD-u.

Automobil je prvobitno bio u Tysonovom vlasništvu i kod njega je bio nekoliko godina. Nakon svega 7.885 prijeđenih kilometara, boksač ga je prodao preko brokera iz Seattlea lokalnom kompjuterskom magnatu Kevinu Marcusu, koji ga je pak preprodao 2005. automobilskom entuzijastu izu Georogie.

Ovaj je o automobilu vodio posebnu brigu te je naručio kompletno ažuriranje elektronike, a usput je dao reparirati uljnu i vodenu pumpu. Stavljene su i nove gume, a unaprijeđeno je i osvjetljenje. Pet godina kasnije, vozilo je ponovo prodano. Ovaj put, također u »prave ruke« – vlasniku Ferrarijevog salona, koji ga je kupio sa 8.560 kilometara na brojaču kilometara. On je u međuvremenu zamijenio zaštitni balon rezervoara goriva i dao napraviti kompletan servisi motora.

Kao i sve na ovom automobilu i njegov V12 motor je u besprijekornom stanju

Iz aukcijske kuće tvrde da automobil »nikada nije oštro vožen«. Pomalo neobično za automobil ovakvog pedigrea. Treba napomenuti da je s obzirom da se na automobilu nalaze originalni dijelovi i dodatci, ovaj je F50 od talijanskog proizvođača dobio certifikkat Ferrari Classiche. (ZG-m)