“Prodaja ZET-ovog odmarališta neće proći bez pravne bitke”

“Prodaja ZET-ovog odmarališta neće proći bez pravne bitke”

»Strašno je saznanje da su mnoge strukture, pa i sindikati otvoreno podržavali izdvajanje ZET-a, a samim time i gubitak imovine u vrijednosti 254 milijuna kuna, jer ono što je ZET “donio u brak sa Holdingom”, trebao je i “iznijeti iz braka s Holdingom”«, smatra Jović

Dražen Jović

Iz Sindikata Zagrebačkog holdinga ponovno su ukazali, na kako kažu, »lešinarenje« imovine generacija radnika ZET-a u odmaralištu u Velom Lošinju, o čemu smo već ranije pisali: https://zg-magazin.com.hr/zet-ovci-ne-daju-odmaraliste-u-velom-losinju/. Predsjednik Sindikata Dražen Jović upozorava da je »katastrofalnim i promašenim statusnim izmjenama« odmaralište ZET-a kao »bračna imovina« došlo u sastav Zagrebačkog holdinga d.o.o. 2007 god., ali je izlaskom iz Holdinga od 31. 12. 2017., ZET ostao bez vrijedne imovine u Samoboru i V. Lošinju, čija je vrijednost procijenjena na 254 milijuna kuna.

»Strašno je saznanje da su mnoge strukture, pa i sindikati koji djeluju u ZET-u otvoreno podržavali izdvajanje ZET-a, a samim time i gubitak imovine u vrijednosti 254 milijuna kuna, jer ono što je ZET “donio u brak sa Holdingom”, trebao je i “iznijeti iz braka s Holdingom”«, smatra Jović.

Dodaje kako se postavlja pitanje zbog čega se organizira i potiče »lešinarenje« ZET-ovog odmarališta (odvoz vrijednih i korisnih stvari) kada postoji Sporazum između ZET-a i Sindikata od 1. 4. 2002. godine prema kojem se odmaralište ne može prodati bez suglasnosti Sindikata. Jović naglašava da njegov sindikat nikada nije dao suglasnost za tako nešto, pa niti suglasnost da ZET ostaje bez svoje imovine u V. Lošinju i Samoboru.

Iz Sidinata Zagrebačkog holdinga ukazuju da je spomenuta imovina ZET-a stvorena odvajanjima radnika (regres i rad) u korist gradnje, kupovine, održavanja odmarališta u V. Lošinju te najavljuje da pokušaj prodaje neće proći bez pokretanja pravne bitke, kao i javne osude svih onih koji podržavanjem, šutnjom i nemarom dozvoljavaju ovakve radnje.

»Naš sindikat osuđuje svaki postupak koji vodi ciljanom, sustavnom uništavanju vrijedne imovine radnika ZET-a, a nastavit će pravnu bitku da se imovina radnika ZET-a vrati pod okrilje ZET-a.

Pozivamo sve institucije od gradonačelnika Milana Bandića, zastupnika Gradske Skupštine, Uprave ZET-a i Holdinga, da poštuju potpisani Sporazum iz 2002. godine da se zaustavi devastacija vrijedne imovine te da se odmaralište ZET-a vrati pod nadležnost ZET-a ili prepusti na upravljanje ovome sindikatu koji će osigurati funkcioniranje odmaralište za sve radnike ZET-a«, kaže Dražen Jović. (zg-magazin)