Prodaja neretvanskih mandarina na Trgu

Prodaja neretvanskih mandarina na Trgu

Mi smo odlučili pomoći dijelu proizvođača i pozivamo sve građane da se odazovu i da budu solidarni. Akcija će trajati sutra od 8 do 13 sati, a prodavati će se oko 20 tona mandarini po prigodnoj cijeni od 3 kune“, najavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz područja doline rijeke Neretve prodavati će sutra mandarine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Riječ je o prigodnoj akciji koju je potaknuo HSLS, izdvojivši stranačka sredstva kako bi se platio prijevoz mandarina, ali i pet štandova na kojima će se prodavati mandarine na Trgu.

„Embargo koji je Europska unija uvela Rusija, kod nas je najviše pogodio proizvođače mandarina jer se velika količina prodavala na tom tržištu. Mi smo odlučili pomoći dijelu proizvođača i pozivamo sve građane da se odazovu i da budu solidarni. Akcija će trajati sutra od 8 do 13 sati, a prodavati će se oko 20 tona mandarini po prigodnoj cijeni od 3 kune“, najavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. On je istaknuo kako su se slične akcije već događale u drugim hrvatskim gradovima te kako su bile uspješne.

„Akcija se širi. Teško ćemo doći do izražaja ako se nećemo sami boriti. Mislim da smo prekrasna država i da možemo proizvoditi odlične proizvode, a ne samo mandarine“, istaknula je Anđelina Duganžić predstavnica jednog od pet OPG-ova, koji će sutra prodavati mandarine na Trgu. Duganžić se zahvalila HSLS-u i Gradu Zagrebu na pomoći, koju su pružili proizvođačima i istaknula kako bez takve pomoći mali proizvođači ne mogu plasirati svoje proizvode. „Cijena transporta je iznimno visoka za nas“, naglasila je Duganžić.

Za sljedeću godinu Kosor je najavio kako će pokušati dogovoriti suradnju Tržnica Zagreb i proizvođača mandarina, kojom bi se proizvođačima osigurao plasman mandarina na zagrebačke tržnice.

(V.V)