Problemski vikend na zagrebačkom Branimircu

Problemski vikend na zagrebačkom Branimircu

(Pobjednici Otvorenog rješavačkog prvenstva Hrvatske, slijeva na desno: Klemen Šivic, Marko Filipović i Alain Villeneuve)

Na zagrebačkom Branimircu od petka, 9. lipnja do nedjelje, 11. lipnja održana su tri natjecanja nazvana Vikendom šahovskih problemista.

Turnir podrške Marku Filipoviću

Vikend je počeo brzopoteznim šahovskim turnirom podrške međunarodnom majstoru Marku Filipoviću, višestrukom problemskom prvaku Hrvatske i osvajaču brončane medalje na Europskom šahovsko-rješavačkom prvenstvu 2014. Šahisti su Marku dali podršku za nastup na Svjetskom rješavačkom prvenstvu u Drezdenu, u srpnju ove godine.

Pobjednik turnira bio je majstor FIDE Bogdan Božinović s rekordnim učinkom od 9 bodova iz 9 kola. Slijedili su Mirko Raljić sa 7, Andrija Jergović sa 6, Domagoj Glažar s 5,5 bodoova itd.

Otvoreno rješavačko prvenstvo Hrvatske

U subotu 10. lipnja održano je Otvoreno rješavačko prvenstvo Hrvatske. U prvome poluvremenu prvenstva briljirao je slovenski inermajstor Klemen Šivic, dok su ga u stopu pratili naš Marko Filipović i fransuski intermajstor Alain Villeneuve. No drugome poluvremenu fantastični Marko Filipović brani titulu prvaka i pretiče Šivica za skoro dva boda. Poredak: 1. Marko Filipović 58,5 od 60 mogućih bodova, 2. Klemen Šivic 56,67, 3. Alain Villeneuve 53,17, 4. Danko Gazarek 42,53, 5. Branko Udovčić 31,67 bodova itd.

4. Otvoreno prvenstvo Izraela

U suradnji s Izraelskim društvom problemista organiziran je međunarodni rješavački turnir koji se simultano održao na desetak lokacija širom svijeta. Na zagrebačkom dijelu turnira najbolji je bio Marko Filipović s 55 osvojenih od maksimalnih 60 bodova. Slijedili su: 2. Alain Villeneuve s 51, 3. Danko Gazarek 38, 4. Branko Udoovčić 38, 5. Ivan Bender 36 bodov itd. Rezultati turnira putuju u Izrael gdje će biti proglašen ukupni poredak natjecatelja sa svih održanih turnira.

Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni