Problemi u HŽ-u: Strojovođe ne rade, linije otkazane, putnici ljuti

Problemi u HŽ-u: Strojovođe ne rade, linije otkazane, putnici ljuti

Stručne službe HŽ Putničkog prijevoza izrađuju prijedlog novog rasporeda rada strojnog osoblja kojim bi se osigurao smjenski rad bez korištenja prekovremenih sati te se očekuje normalizacija stanja

Strojovođe Hrvatskih željeznica i dalje odbijaju prekovremeno raditi, zbog čega su mnogi današnji vlakovi otkazani ili kasne, a na kolodvorima se odvija pravi kaos.

U zagrebačkom gradsko-prigradskom prijevozu ne voze četiri vlaka, četiri regionalne linije su otkazane, a čak 20 ih je zamijenjeno autobusima. Na šest linija vlakovi ne voze i nemaju zamjene, javljaju iz HŽ-a.

Mnogi putnici na kolodvorima ne znaju što se događa, a uprava je zatrpana telefonskim pritužbama.

Putnici koji su koristili mjesečne karte mogu za dane u kojima nisu ostvarili putovanje zatražiti povrat novca preko službe za kontrolu prihoda, a putnici koji su otkazali neko putovanje mogli su odmah na kolodvoru tražiti povrat na blagajni, prenosi HRT.

Iz HŽ-a poručuju da će tijekom dana dolaziti do pojačanih neurednosti u željezničkom putničkom prometu zbog odbijanja prekovremenog rada strojnog osoblja. Očekuje se da će najviše vlakova biti otkazano u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba dok će se dio vlakova u regionalnom prometu supstituirati autobusnim prijevozom.

Stručne službe HŽ Putničkog prijevoza izrađuju prijedlog novog rasporeda rada strojnog osoblja kojim bi se osigurao smjenski rad bez korištenja prekovremenih sati te se očekuje normalizacija stanja.

„Uprava HŽ Putničkog prijevoza za veliko nezadovoljstvo putnika i brojne reklamacije tijekom ožujka odgovornim smatra Sindikat strojovođa Hrvatske i njihove članove jer su svojim postupcima – prvenstveno neodazivanjem poslodavcu na rad (odbijanjem prekovremenog rada) doveli do otkazivanja vlakova i uvođenja autobusnog prijevoza na pojedinim relacijama. Sindikat strojovođa Hrvatske želi dokazati da u HŽ Putničkom prijevozu nedostaje strojovođa. Uprava HŽ PP-a smatra da to nije točno, a u prilog tome ide i činjenica da su od 1. svibnja 2014. do danas tvrtku napustila tek trojica strojovođa, a cijelo to vrijeme dnevno vozi više od 700 putničkih vlakova“, priopćeno je iz HŽ-a. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni