Prljavo kazalište otvara 25. “Susrete za Rudija”

Prljavo kazalište otvara 25. “Susrete za Rudija”

Susreti za Rudija, najveći aeromiting u Hrvatskoj, ove godine slave 25 godina održavanja u čast našem heroju Rudolfu Perešinu. Početkom svibnja, prije 26 godina u akciji Bljesak poginuo je Rudolf Perešin, legendarni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i heroj Domovinskog rata.

MIG-om 21 JNA, 25. 10. 1991. prebjegao je u Austriju jer se nije želio boriti protiv svoje, Hrvatske vojske. U lipnju 2004. godine u Gornjoj Stubici otvoren je Spomen park Rudolfa Perešina, u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MIG-21, koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici.

Svake godine u Gornjoj Stubici u čast Rudolfu Perešinu – Rudiju održavaju se susreti bogati sportskim i zabavnim sadržajem. Na desetine tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske u zadnjih godina vidjelo je slijetanja helikoptera, skokove padobranaca i prelete aviona.

Spektakl na nebu nad Zagorjem

Uz pravi spektakl na nebu iznad Zagorja, posjetitelje očekuje bogat kulturni i zabavni program uz gastro ponudu.

Iz Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije poručuju da će ove godine zabavni program biti najbogatiji do sada. Za one koji nisu još posjetili sam ambijent platoa ispred Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, napominju da uz kulturno povijesni značaj ima i jedan od najljepših pogleda na prekrasne zagorske brege iznad kojih će se u nedjelju 11. rujna odvijati najveći aeromiting u našoj zemlji.

Ususret manifestacije 25. Susreti za Rudija u petak, 9. rujna, ispred Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici nastupit će Prljavo kazalište uz prednastup DJ Lorenza od 19 sati. Kultni hrvatski bend kojeg vole sve generacije ubraja se u najpopularnije glazbene sastave u Hrvatskoj, a ostavio je zamjetan trag u hrvatskoj popularnoj kulturi i glazbi. Poseban ambijent kod Spomenika Matije Gupca lani je privukao nekoliko tisuće posjetitelja, a ove godine ulaz se otvara već od 19 h uz glazbene hitove DJ-a Lorenza.

Aeromiting za kraj manifestacije

Cijena ulaznica u pretprodaji je 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna. Ulaznice za koncert su dostupne putem online sustava ENTRIO.

Prodajna mjesta: KTIC – kulturno turističko informativni centar (Toplička 7, Donja Stubica, radnim danom 8-15 sati); Dvorac Oršić – Muzej seljačkih buna (Samci 64, Gornja Stubica uto-pet: 9-17 sati, a sub-ned 10-18 sati) i Terme Jezerčica, recepcija vodenog parka (Toplička 80, Donja Stubica, svaki dan 8-21 sati).

U subotu, 10. rujna u 19 sati, u atriju dvorca Oršić nastupit će Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Puhački orkestar VZO Gornja Stubica i gosti. Ulaz je besplatan. Manifestacija će se zaključiti u nedjelju, 11. rujna, aeromitingom od 15 do 17 sati.

Poveznica na facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1978033629051050 (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni