Privremeno zatvorena kompostana na Jakuševcu

Privremeno zatvorena kompostana na Jakuševcu

Renato Petek, predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini konstatirao je kako će stanovnici u okolici Jakuševca nakratko predahnuti od kiselkastog smrada koji se inteznivnije nego ranije širio s tamošnje kompostane.

Naime, Državni inspektorat je 5. listopada zatvorio tamošnju kompostanu gradskog trgovačkog društva Zrinjevac, a Petek ako razlog navodi »kršenje zakona«.

»Više od mjesec dana upozoravam javnost na ogromne probleme u sustavu gospodarenje otpadom grada Zagreba, ponajviše s biootpadom. Gradska Čistoća više tjedana biootpad s kućnog praga dovozi u dvije kompostane pod upravom Zrinjevca«, prokomentirao je gradski zastupnik u svojoj objavi na Facebooku.

Dodao je kako je »ponovno propao plan« gradonačelnika Milana Bandića i pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirke Jozić da se cijeli sustav osloni na privatne oporabitelje.

Ustvrdio je da postojeći sustav gospodarenja otpadom koji su osmislili gradonačelnik Bandić i HDZ prije nekoliko godina dokazano ne funkcionira. »Preskup je i nemotivirajuć za građane jer nije uvedeno plaćanje odvoza otpada prema količini, nego volumenu spremnika«, navodi Petek i dodaje da je takav sustav je doveo gradsku Čistoću do višemilijunskih gubitaka koji će se kad-tad preliti na građane, povećanjem cijena komunalnih usluga.

https://www.facebook.com/167462170469845/posts/765472567335466/

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni