Privremeno obustavljeni radovi u Froudeovoj ulici u Sigetu

Privremeno obustavljeni radovi u Froudeovoj ulici u Sigetu

Tomašević: Castrum d.o.o. provodi pritisak na stanare dvojnih kuća kako bi oslobodio zemljište za izgradnju projekta upitne kvalitete na vrijednoj gradskoj lokaciji uz samu Aveniju Dubrovnik

Matej Knežević

Radovi na rušenju kuća koji su započeli u utorak u Sigetu, na lokaciji na kojoj se planira izgradnja novog poslovnog kompleksa trenutno su stali. Iz Policijske uprava zagrebačke potvrdili su nam da su policijski službenici izašli na lokaciju u Froudeovoj te kako se ondje radilo o postupanju glede imovinsko pravnih odnosa. Uputili su nas na Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i samu građevinsku inspekciju.

Gordana Pasanec iz Udruge građana Sigeta kaže kako je pitala bagerista za koju tvrtku rad, ali da joj on »nije znao odgovoriti na pitanje«. Kad ga je pokušala fotografirati, on je redovito na pojavu fotoaparata skrivao pogled ispod komandne ploče.

Na situaciju u Sigetu osvrnuli su se i gradski zastupnik Tomislav Tomašević i predsjednik Mjesnog odbora Siget Saša Srića. Tomašević iz stranke »Zagreb je naš« izjavio je kako Castrum d.o.o. provodi pritisak na stanare dvojnih kuća u Sigetu kako bi oslobodio zemljište za izgradnju projekta upitne kvalitete na vrijednoj gradskoj lokaciji uz samu Aveniju Dubrovnik. Nadodao je kako se njegova stranka protivi takvim praksama pritiska jednako kao što se protive projektu koji se planira za tu lokaciju u Sigetu jer upućuje da će se tamo graditi još jedan veliki dućan. Smatra kako bi ondje bolje bilo da se izgrade kvalitetniji urbani sadržaji kojim će oživiti kvartovski život i stvoriti novu kvalitetu življenja.

Višemjesečna bitka protiv »nedopustivih radnji«

Predsjednik MO Siget Saša Srića izjavio je kako Vijeće Mjesnog odbora već mjesecima vodi pravnu, stručnu i moralnu bitku protiv »nedopustivih radnji« koje se događaju vezano za zelene površine i gradnju trgovačko-poslovnog objekta. Izrazio je zadovoljstvo aktivnošću Vijeća i koalicijskog partnera Zagreb je naš!,ali i udruge građana koji im uvelike u tome i pomažu.

Izrazio je žaljenje zbog aktualne situacije i »nepravovaljanih radnji rušenja kuća u Froudeovoj ulici«, čime se, kako tvrdi, »nameće samovolja onih koji nemaju ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu, a to je Castrum d.o.o.«

»Dobio sam informacije da je vlasnica jedne od kuća u više navrata bila provocirana, opterećivana telefonskim pozivima i prijetnjama te je bila prisiljena prodati kuću, a inspekcija ne dolazi na uvid očito iz straha i naravno nemoći i evidentno nepostojanja pravnog sustava i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji eskaliraju na ovakav način«, rekao je Srića za ZG-magazin.

Zaključio je kako se to ne smije dopustiti i kako će Mjesni odbor Siget razmotriti sazivanje izvanredne Sjednice Vijeća MO Siget.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni