Privremena regulacija prometa u povodu predsjedničke inauguracije

Privremena regulacija prometa u povodu predsjedničke inauguracije

U svim ulicama, kao i na trgovima na području Gornjeg Grada u dijelu dubote i nedjelje bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na području Gornjeg Grada / Dolazit će do povremenog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel „Westin“- Trg Sv. Marka

U povodu svečane inauguracije predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, u subotu 14. i nedjelju 15. veljače 2015. godine bit će uspostavljena posebna privremena regulacija prometa te će biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na svim ulicama i trgovima Gornjeg Grada, pripćeno je danas iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Zabrana zaustavljanja i parkiranja

– u svim ulicama i na trgovima na području Gornjeg Grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice) od subote 14. veljače 2015. godine od 20 sati do nedjelje 15. veljače 2015. godine do 17 sati,

– u Pierottievoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske, Savskoj cesti, Rooseveltovom trgu, Jukićevoj ulici od Savske do Kačićeve i Kačićevoj ulici od Jukićeve do Kršnjavoga od subote 14. veljače 2015. godine od 8 sati do nedjelje 15. veljače 2015. godine do 19 sati,

S ciljem što bolje obaviještenosti građana u svezi navedenih zabrana i ograničenja izrađene su tiskane obavijesti koje će u suradnji s Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet biti distribuirane na mjestima zabrana odnosno ograničenja.

Zabrana prometa za sva vozila (osim za vozila s akreditacijom)

– u Ćirilometodskoj, Kuševićevoj i Vitezovićevoj ulici u subotu 14. veljače 2015. godine od 7 do 15 sati,

– u Pierottievoj ulici od subote 14. veljače 2015. godine od 8 sati do nedjelje 15. veljače 2015. godine do 17 sati,

– u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg Grada, Mesničkom i Streljačkom ulicom u nedjelju 15. veljače 2015. godine od 6 do 17 sati,

– ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke u nedjelju 15. veljače 2015. godine od 6 do 17 sati osim za vozila s rezervacijom parkirališta u garaži „Tuškanac“.

Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel „Westin“- Trg Sv. Marka te stoga iz PUZ-a apeliraju na građana da u tom vremenu za promet koriste alternativne prometnim pravcima.

Preporučeni alternativni pravci kretanja

Jug – sjever i obratno:

Velika Gorica – istočna obilaznica – Domovinski most – Radnička – Heinzelova

Čvor Lučko – Jadranska avenija – Jadranski most – Selska – Ilica

Istok – zapad i obratno:

Čvor Ivanja Reka – Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir

Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija

Način dolaska građana i stanara na područje Gornjeg Grada

Dolazak građana koji imaju namjeru prisustvovati inauguraciji, kao i stanara na područje Gornjeg Grada, u nedjelju 15. veljače 2015. godine od 6 do 17 sati bit će omogućen isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta preporučamo građanima dolazak najkasnije do 10.30 sati.

Sukladno policijskim ovlastima te posebno odredbama Zakona o javnom okupljanju policija će provoditi opsežne mjere sigurnosti u pogledu vozila i osoba koje dolaze na prostor Gornjeg Grada.

Iz policije pozivaju građane koji se budu kretali prema mjestu održavanja svečane inauguracije da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana i poštuju upute policijskih službenika i organizatora. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni