Priveden 36-godišnjak osumnjičen za bacanje ostataka hrane na Milorada Pupovca

Priveden 36-godišnjak osumnjičen za bacanje ostataka hrane na Milorada Pupovca

(Foto: http://tris.com.hr)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke jučer su završili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i uz optužni prijedlog doveli ga na Prekršajni sud zbog sumnje da je 28. rujna počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, bacivši na zagrebačkoj tržnici Dolcu ostatke hrane na saborskoga zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 36-godišnjak 28. rujna ove godine, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjega saborskoga zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu”, istaknuto je u srijedu u priopćenju PUzagrebačke.

Srpsko narodno vijeće (SNV) je 28. rujna ovaj čin ocijenilo kao manifestaciju mržnje.

U vrijeme napada oko 14 sati SDSS-ov predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac i predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a Boris Milošević prolazili pored bistroa “Amfora” na Dolcu iz smjera ribarnice prema Trgu bana Josipa Jelačića.

“Ovo nije prvi verbalni ni fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jest prvi koji je uključivao i jednoga od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih”, istaknuto je u priopćenju SNV-a od 28. rujna. SNV smatra da je cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugrozu dvasju SDSS-ovaca. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni