Privatna umjetnička gimnazija raspisala natječaj za stipendije

Privatna umjetnička gimnazija raspisala natječaj za stipendije

Privatna umjetnička gimnazija (PUG) iz Zagreba treću godinu zaredom raspisuje Natječaje za stipendije Film za 5! junior, Slika za 5! i Tekst za 5!, kojima kreativne osnovnoškolce nagrađuje stipendijom i time im olakšava upis u gimnaziju. Na natječaje za jednu od četiri stipendije se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici osmih razreda iz cijele Hrvatske, slanjem radova do 31. svibnja 2018. Posebnost cijelog projekta je i u tome što pobjednike biraju sadašnji učenici.

Do sada stipendije je osvojilo petero učenika, koji su danas izuzetno uspješni učenici drugog, odnosno prvog razreda. Oni sada, uz razvoj na općeobrazovnim predmetima, na brojim radionicama u sklopu nastave razvijaju svoj umjetnički-kreativni potencijal.

Za sudjelovanje u natječaju Film za 5! junior potrebno je snimiti film u tehnici i žanru po vlastitom izboru, za Sliku za 5! naslikati, nacrtati, izrezbariti, fotografirati ili modelirati rad po izboru. Natječaj Tekst za 5! donosi dvije ravnopravne nagrade jer se literarni rad može napisati na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na stranicama www.pug.hr/gimnazija/natjecaji-pug-a/.

Učenički filmski radovi nalaze se na poveznici: https://www.youtube.com/user/PUGhrGimnazija

(zg-m)