Pritvoren mladić osumnjičen za šaranje po Tuđmanovu spomeniku

Pritvoren mladić osumnjičen za šaranje po Tuđmanovu spomeniku

Zagrebačka policija je privela mladića (24) kojeg se sumnjiči za iscrtavanje simbola srpa i čekića na spomeniku Franji Tuđmanu u Ulici hrvatske zajednice, javljeno je danas iz Policijske uprave zagrebačke. On se tereti za kazneno djelo »oštećenje tuđe stvari«.

Iz PUZ-a napominju kako je kriminalističko istraživanje završeno zahvaljujući suradnji s građanima, nakon što je u medijima objavljena fotografije mogućeg počinitelja.

Sumnja se da je 24-godišnjak 5. siječnja 2019. godine oko 23,55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice te sprejem crne boje kojeg je donio sa sobom na postolju spomenika „Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik“ nacrtao grafit i otišao. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t