Pritvoren dvojac koji je na Trnju zapalio skupocjeni Mercedes Želimira Kastelana

Pritvoren dvojac koji je na Trnju zapalio skupocjeni Mercedes Želimira Kastelana

(Foto: PUZ)

Zagrebačka policija je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, javljeno je danas iz PUZ-a.

Sumnja se da su upravo oni 7. studenoga 2018. oko 18 sati na Trnju, križanju ulica Prisavlje i Rugvičke zapalili osobni automobil marke Mercedes, GLE 350 AMG njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu kontroverznog 48-godišnjaka Žaelimira Kastelana, vlasnika Rezidencije Kastelan, doma za stare i nemoćne osobe u Tuheljskim toplicama.

Po nalogu suca Županijskog suda u Zagrebu policajci su tijekom kriminalističkog istraživanja proveli više pretraga domova i drugih prostora te prijevoznih sredstava koje koriste osumnjičeni, a pri tome su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji ih povezuju sa počinjenjem ovog kaznenog djela.

Materijalna šteta je veća od 300.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu.

Kastelan je svojedobno ponudio novčanu nagradu od 100 000 kuna onome tko mu da pouzdanu informaciju o počinitelju kaznenog djela. »Nemam neprijatelja, ali ne osjećam se ugodno znajući da mi je netko zapalio automobil«, izjavio je tada vlasnik automobila.

Automobil je zapaljen na način da je na poklopac motora postavljen zapaljivi predmet, pri čemu se požar proširio na prednji dio automobila. Požar su ugasili vatrogasci.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni