“Prirez plaćamo da bismo imali vodu u domovima, a ne u fontanama”

“Prirez plaćamo da bismo imali vodu u domovima, a ne u fontanama”

Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a, u petak je sa suradnicima obišao gradsku četvrt Sesvete kako bi se osobno uvjerio u teške uvjete života dobrog dijela tamošnjih stanovnika. Povod obilasku bio je taj što se ove godine navršava točno deset godina od trenutka kada je gradska vlast na čelu s Milanom Bandićem Sesvećanima obećala priključke na vodu čime je »na neki način obilježena crna obljetnica jednog od mnogih neizvršenih obećanja«, ustvrdili su zagrebački SDP-ovci.

»Visoki prirez koji građani Zagreba plaćaju trebao bi biti garancija barem pristojnog standarda življenja i stanja gradske infrastrukture. Ako nije moguće iskoristiti europske fondove i na druge načine priskrbiti potreban novac, onda je u najmanju ruku nepristojno, a zapravo prema građanima neodgovorno, gradskim novcem započinjati megalomanske projekte na urbanistički i arhitektonski nedefiniranim površinama, kako to radi gospodin Bandić«, izjavio je za obilaska Davor Bernardić.

Prilikom posjeta, Bernardić i suradnici zadržali su se u razgovoru s građanima koji su mu iznijeli i druge probleme koji ih muče. Prema navodima SDP-ovaca posebno je zanimljivo to što je toj četvrti aktualna gradska vlasi obećala da će besplatno dobiti priključke na vodu. (zgm)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t